aquarius objavljeno: 27. rujan 2010. Dijeli objavljeno: 27. rujan 2010. Molim savjet iskusnih forumaša... Brat, koji živi u drugoj županiji, namjerava zatvoriti obrt. Obrt se bavi uslužnom djelatnošću. Obzirom da sam ja u radnom odnosu, postoji kombinacija da ja otvorim obrt, koji bi i dalje vodio on. Sjedište obrta bi ostalo isto kao prije - stan u vlasništvu roditelja. Živimo u različitim županijama. - da li mogu imati adresu stanovanja u jednoj županiji, a obrt otvoriti u drugoj županiji? - ako može, u kojoj županiji predajem papire za obrt? - u kojoj županiji plaćam porez na dobit, komorski doprinos i štajaznamkoje sve ostale obaveze? - ako želim proširiti poslovanje obrta na trgovinu, ali s poslovanjem u mojoj županiji, kako to izvesti? - ako odlučim otići iz firme u kojoj sam zaposlen, kakva su moja prava na birou, ako ih uopće imam? Siguran sam da nisam pitao sve šta me zanima, ali sjetiću se.... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ultra odgovoreno: 27. rujan 2010. Dijeli odgovoreno: 27. rujan 2010. Ne možete otvoriti obrt u drugoj županiji osim ako ne otvarate poslovnu jedinicu-poslovnicu. Dakle, sjedište obrta je uvijek prebivalište vlasnika obrta. Ukoliko otvorite obrt u Vašoj županiji a poslovnicu u drugoj, Vaš brat može raditi jedino kao Vaš zaposlenik u obrtu. Obveze nastale u obrtu plaćaju se ovisno o mjestu ostvarivanja dohotka iz obrta. Ukoliko otvorite obrt na svoje ime i date otkaz kod sadašnjeg poslodavca, nemate prava koristiti novčanu naknadu nezaposlene osobe sa HZZ-a. Premještam post iz "Trgovačkog prava" u podforum "Obrti"! moderator Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.