Jump to content

ovrha na nekretnini zbog neplaćanja alimentacije


kristina46

Preporučene objave

Zbog neredovitog plaćanja alimentacije, na temelju pravomoćne presude pokrenut je postupak ovrhe na nekretnini. Donešeno je Rješenje o ovrsi, koje nije dobilo pravomoćnost, jer je tokom tri mjeseca odbijao potpisati dostavnicu i preuzeti rješenje. Nakon uručenja članu zajedničkog kućanstva, i nakon što je prošao zakonski rok žalbe, žalio se da nije bio informiran o istom jer je bio na putu, te poriče traženu svotu tvrdeći da je novce davao djeci na ruke i da će se braniti svjedocima. Rasprava je zakazana za slijedeći tjedan.

S obzirom da je brakorazvodna parnica trajala 3 god. baš zbog izbjegavanja obaveze uzdržavanja (prekinuo radni odnos čim je primio poziv za prvu raspravu, zatajio imovinu na sudu, iznosio laži koje su dokazima opovrgnute, 4 mj. odbijao primiti presudu etc.) molim savjet kako da postupim u novonastaloj situaciji, jer stvarno više nemam snage ni zdravlja za višegodišnji sudski postupak. Napominjem da je u presudi izričito određeno da se svota za uzdržavanje maloljetne djece uplaćuje na moj račun, te je na osnovu njegovih povremenih necjelovitih uplata i izračunata svota potraživanja. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija