Jump to content

Ugovor između fizičke i pravne osobe


Scenarist

Preporučene objave

Da budem što kraći...

Zamislio sam jedan projekt u djelatnosti promocije proizvoda.

Pronašao sam tvrtku kojoj se moj projekt sviđa i želi uložiti u njega, te mi pružiti proviziju na 50% prihoda umanjenih za trošak poslovanja u toj, njima novoj, djelatnosti :) .

Do tuda je sve odlično, međutim imamo 2 problema:

1. U tvrtci nemaju iskustva u sklapanju ugovora s fizičkim osobama i sami ne znaju kako ga sročiti, jer sve njihove šprance uključuju odnos između pravnih osoba. Da li sklapamo Ugovor o autorskom djelu, Ugovor o poslovnoj suradnji, Ugovor o djelu ili neki drugi??

Uzrok ovog problema je isplata moje provizije jer:

2. Dogovorili smo proviziju na cjelokupnu djelatnost kako sam je zamislio svojim projektom, dakle ne samo na moju zaradu. Nikako da dobijemo (ni oni ni ja) nedvosmislen odgovor na pitanje po kojoj osnovi mi isplaćuju - da li po autorskom honoraru (autor sam poslovnog projekta, spadaju li i takvi projekti pod taj honorar ili samo umjetnička djela?) ili po ugovoru o djelu (međutim mene neće isplatiti za moj direktni posao obavljen za njih nego za cjelokupnu djelatnost koju će tek započeti obavljati nakon što potpišemo ugovor).

 

U šumi ne vidimo drveće, a možda smo i sami iz 2 drveta napravili šumu... uglavnom: potpuno sam se izgubio u tome, pa ako netko može i želi nek pomogne.

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija