Jump to content

putovanja sa djetetom iz razvedenog braka


tinna227

Preporučene objave

SAMOHRANA SAM MAJKA PETOGODISNJEG DJECAKA I RAZVEDENA VEC 4 GODINE.DA NE BIH SADA OTUZNO GOVORILA O TUZNIM CINJENICAMA ,SMANJENJU ALIMENTACIJE OD STRANE OCA ISLICNO,ZELIM SAMO JEDAN SAVJET:

ZIVIM U TESKIM MATERIJALNIM UVJETIMA I ISKRSLA MI JE MOGICNOST RADA U INOZEMSTVU ZA STO SAM DOBILA POTREBNE DOZVOLE ZA SEBE I DIJETE U AMBASADI.ALI NJEGOV OTAC MI SPORI ODLAZAK.DJETETOV SAM STARATELJ.STO UCINITI

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ponajprije isključite capslock, jer velika slova u internetskoj komunikaciji znače vikanje. ;-)

 

prema Obiteljskom zakonu RH niste niti samohrana majka, niti djetetov staratelj (oboje ste djetetovi skrbnici, osim ako ocu posebnim sudskim postupkom, koji nema veze s razvodom, nije to pravo oduzeto).

 

unatoč navedenom, obzirom da je dijete odlukom suda Vama povjereno na zajednički život i brigu, otac, ukoliko zemlja u koju odlazite ne zahtjeva njegov pristanak za odlazak maloljetnoga djeteta, nema nikakve zakonske mogućnosti spriječiti vaš odlazak.

bilo bi svakako dobro kad biste se Vi i otac djeteta mogli dogovoriti da ga dijete viđa što je češće moguće, te komunicira s njime i na druge načine, telefonom, mailom i sl., ovisno o djetetovoj dobi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija