Jump to content

prijedlog za razvrgnuće suvlasničke zajednice nekretnina


anonimno

Preporučene objave

Vlasnik sam 1/2 nasljeđenog zemljišta i kuće koje je nedjeljivo Vlasnik druge polovice je pokrenuo prijedlog za razvrgnuće suvlasničke zajednice nekretnina prodajom na javnoj dražbi kod općinskog suda. Ja naslijeđeno ne želim prodati nego sam itekako spreman otkupiti drugu polovicu no drugi vlasnik nije bio zadovoljan procjenom (dvije neovisne procjene).Što se može dogoditi na sudu i kakva su moja prava ? ( imam li ja kao vlasnik polovice kakvo pravo prvootkupa ili nesto slicno )

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ako već dođe do dražbe, možete se vi ponuditi kao kupac i ako vaša ponuda bude najbolja, vi ćete na dražbi kupiti drugu polovinu i postati vlasnikom nekretnine.

Što se tiče prava prvokupa, nemate ga osim ako nije kojim slučajem prije bilo što ugovoreno po tom pitanju npr. s vlasnikom druge polovine (ali pretpostavljam da nije jer biste to već spomenuli).

Inače, sud uvijek nastoji da se suvlasnici pri razvrgnuću nešto nagode i dražba je zadnja solucija zato što se tamo prodaje za najjeftinije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A što bih ja mogao i trebaa napraviti da ne dodje do dražbe i mogu li ustvari učiniti išta prije suda ? Isplati li mi se kontaktirati odvjetnika kojeg je angažirala drugi vlasnik ili da čekam sud ? Ponavljam ja želim otkupiti no druga se strana ne slaže sa dvije neovisne procjene napravljene od ovlaštenih procijenitelja i druga je strana pokrenula postupak , znadete li možda hoće li se uzeti u obzir to da su već napravljene procjene i da sam ja želio otkupiti drugu polovicu .

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija