Jump to content

Remećenje javnog reda i mira-Tučnjava


tihca

Preporučene objave

Ovako,tamo u 4. mjesecu ja i 4 prijatelja otišli smo na piće u jedan kafić,gdje smo napadnuti verbalno od trojice koji su pili za šankom,nakon verbalnog uslijedilo je da sam ja dobio šakom u nos a drugi prijatelj u bradu,meni je pri tome napuknut nos i krvarenje(imam papire od bolnice)izašli smo iz kafića,a nakon toga su oni opet počeli verbalno napadati a mi odlazimo,zaustavljamo se 1-2 kilometra od kafića,to je već sad drugo selo ne više tamo gdje je kafić,stajemo i gledamo koji je k.rac s nosom,i dolazi samo jedan od njih trojice,taj koji je i počeo sukob,izlazi iz auta i opet psuje nešto i udara neke od nas,nakon toga mi svi nasrnemo na njega i on završi na podu i tako dobije tjelesne ozljede!a drugi je pobjego dok je treći već bio doma.

 

Došlo sa suda kazna za remećenje reda i mira u kafiću i u tom poslije selu,on koji je prvi počeo 1300kn prvo optuženi je a ostalih 7 po 1100kn.

 

A prijavio je on sam policiji jer je otišao kod doktora jer je bio plav,na kraju ga je policija stavila kao prvooptuženog.

 

što da sad mi navedemo u prigovor,nemislimo ovo potvrdi da smo ga srušili na pod,bili su ionak svi pijani ko zna s kim se je on mogo potući prije

 

Na čemu temeljiti prigovor

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovisno o dokazima koje je policija izvela pred sud, a oni se ovdje ne vide.

 

Ako je policija dobro odradila posao nema svrhe poricati prekršaj već sve priznati, izraziti kajanje i namjeru lijepog ponašanja, a u prigovoru priložiti dokaze o lošoj materijanoj situaciji i tražiti smanjenje novčane kazne.

 

Sud se neće puno baviti tim događajem, sve će vas na brzinu novčano pokažnjavati i najaviti zatvorske kazne ako se išta slično ponovi.

 

Zbog tog događaja mogući su problemi u budućem zapošljavanju ili ostvarenju nekih drugih prava te bi bilo korisno što prije platiti tu kaznu kako bi prije i završio rehabilitacijski rok nakon kojeg se događaj briše iz prekršajne evidencije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dokazi i nisu neki policija je došla i napravila obavjesni razgovor i pozvala dva moja prijatelja i prvooptuženog koji je počeo napad u PP

 

što da priznam da sam ga udario a on je mene 3 puta i sad nakraju moramo isto platiti,to jest on mora 200kn više...

 

lošu materijalnu situaciju nema nitko,mogo bi navesti kajanje,lijepo ponašanje ubuduće...ili što,stvarno neznam kako da složim prigovor,na čemu da se temelji ja nemislim priznati da sam ga udario,jer želim izbjeći kaznu u potpunosti jer apsolutno nisam kriv

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako nije održana rasprava na prekršajnom sudu onda možete uložiti prigovor i bez velikih obrazlaganja jer ćete obranu izložti na sudu.

 

Samo da napomenem da prekršajni suci ne vole baš previše "pametovanja" (izraz nije upućen Vama, već općenito), jer takve slučajeve imaju svakodnevno i nisu sisali veslo.

 

Dakle držite se realne priče i samoobrane kao temelja svega.

 

Naravno, sve uz pristojno ophođenje i realno gledane na cijelu situaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

bok. novi sam na ovom forumu i zelim izjasnit svoj problem. naime, nedavno sam (pijan) se potukao u gradu i moram priznati da sam ja kriv. ja sam napao čovijeka. posto ih je bilo dvojica, moj kolega se također ukljucio. posto mi je to prvi prekršaj (nikad nisam imao takvih problema sa zakonom, nisam nikad kaznjavan)zanima me sto ce se desiti sa mnom.na sudu planiram biti iskren i sve priznati i ispričati što se desilo.

postoji jos jedan problem, a to je da je moj kolega na uvjetnoj. također me zanima sto ce se snjim dogoditi buduci da me je branio. molim za savjet

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako nije bilo teških tjelesnih ozljeda onda će vjerojatno biti prekršajna prijava za remećenje javnog reda i mira uz kasniju novčanu kaznu.

 

No moguće je da budete i kazneno prijavljeni za nasilničko ponašanje ako ste pokazali osobitu okrutnost, odnosno ako ste napali bez osobitog razloga.

 

Glede prijateljeve uvjetne vrijedi isto.

 

U pravilu bude ponovno uvjetna ako nije ponovio isto djelo.

Ako jest uvjet se opoziva

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija