Jump to content

Porezna uprava zastara


Saku

Preporučene objave

Porezni obveznik obveznik poreza na dobit je prestao s radom pocetkom 2009. Jos i dan danas ima rekapitulacija u Poreznoj upravi sa dugovnjima i pretplatama po pojedinim kontima koja se tamo vode. Dan je zahtjev za usklađenjem i preknjiženjem sa pretplaćenih konta na konta di ima evidentiran dug. Međutim nikako da to uštimasvanje njihovo završi. Po saldu iz te rekapitulacije je iznos pretplaćenih konta veći od onog jednog konta na kojem je dug. Za sve to vrijeme usklađenja koje nikako da završi porezna obračunava kamate na kontu di je dug a ove pretplate stoje netaknute.

Sad su se nedavno javili da oni nemaju evidentirana zaduženja iz 2001 i 2002 godine po ID obrascima te da je zato iskazana pretplata jer je porezni obveznik uplaćivao al oni nisu knjižili zaduženja. Zanima me imaju li oni pravo sada tražiti ID obrasve iz 2001 i 2002 godine i zadužiti to retrogradno jer to bi trebala biti zastara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Očito se radi o nemarnom referentu koji ne kontrolira stanja na karticama, jer po ovom što ste napisali trebao je biti i pokrenut prekršajni postupak zbog nepodnošenja ID.

Ovdje se ne radi o zastari, već o čuvanju dokumentacije u svezi s plaćama na neograničeni rok, što znači da ste istu na poziv poreznog tijela dužni dostaviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija