Jump to content

smanjenje iznosa prekršajne kazne


livana

Preporučene objave

molim za pomoć!!!

skrivila sam prometnu nezgodu, ne porićem ali oobzirom da je policija bila na očevidu, dobila sam enormnu kaznu za platit! zna li netko odnosno postoji li negdje neka spranca na koji naćin bi mogla zatrazit smanjenje odnosno u idealnom scenariju oslobođenje iznosa izrećene mi kazne?

Naime, ovo mi je prvi i jedini prekrsaj u zivotu.

pliz ako netko zna neka mi pomogne!

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kriva sam zbog neopreznog skretanja ulijevo te sam počinila prekrsaj po čl. 43 st.1 zakona o sigurnosti prometa na cestama

ma samo me zanima da li se ja u tom prigovoru moram pozivati na neke članke zakona ili sam napisem kaj mi je na dusi....naime nezaposlena sam od 1.1.2010. te nemam nikakva primanja pa sam mislila na temelju toga da mi umanjeili oslobode plaćanja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pišite prigovor tijelu koje Vam je obvezni nalog izdalo ( prometna p, jel) i u njemu navedite sve olakotne okolnosti, dakle činjenično stanje koje Vam ide u prilog dakle da ste se prije skretanja uvjerili da nema drugih sudionika u pormetu, naročito pješaka koji bi mogli biti ugroženi ovom radnjom, nešto slično, u smislu da ste obavili nekakve mjere predostrožnosti prije samog skretanja te da u konkretnom slučaju niste ugrozili život, zdravlje ili imovinu drugih osoba, navedite činjenicu ranijeg nekažnjavanja odnosno da Vam je ovo prvi prekršaj, kao i loše materijalno stanje, priložite dokaze koji potvrđuju navedeno, te molite da Vas nadležno tijelo sukladno odredbama zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršajnog zakona oslobodi plaćanja ove kazne i zamijeni je mjerom upozorenja. Ovo je moguće ukoliko je određena novčana kazna do 1.000,00 kn, a prekršajem nije izazvano ometanje ili ugrožavanje drugih sudionika u prometu, odnosno prekršaj je lakše naravi.

Rok Vam je 8 dana od dana uručenja naloga.

 

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija