Jump to content

Minimalna plača direktor VSŠ


ljuba21

Preporučene objave

Iznos od 2814,00 kn je svota koju je država odredila kao najnižu osnovicu za obračun doprinosa i poreza za puno radno vrijeme. To znači da svi zaposleni - nema veze rade li u trgovačkim društvima ili obrtima, moraju imati obračunatu plaću i uplaćene doprinose prema toj osnovici. Gotovo je stopostotna praksa da se taj iznos podudara i sa iznosom plaće iz ugovora o radu opisanih radnika i oni od ove svote dobiju iznos umanjen za 20% mirovinskog osiguranja, porez i eventualni prirez u svojim prebivalištima.

Ovo je bilo za radnike, a isto vrijedi i za člana uprave trgovačkog društva, popularno zvanog "direktor". I taj može, bez obzira na svoju stručnost, ugovoriti rad (i on zaključuje ugovor o radu) za isti iznos, odnosno to je najmanji na koji mu se mogu obračunavati doprinosi. Ako taj direktor ima sa osnivačima dogovor da će mu se u plaću priznavati i korištenje osobnog automobila, mobitela ili slično u ograničenom ili neograničenom opsegu, služba za isplatu plaće mora na takvu "plaću u naravi" obračunavati i uplaćivati pripadajuće poreze i doprinose, ali mislim da obrazloženje toga niste ni tražili. Malo mi je nejasno zašto mislite da bi to uopće morali opravdavati inspekciji i kojoj?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@ljuba21

@ostali

dakle nemojmo se zavaravati. Direktor koji ide na minimalac ide na njega radi toga jer ne želi platiti davanja.Njemu ni važno kolko bu si platil vu penzioni fond jer ima bar tri životna osiguranja i kolko bu platil za socijalno jer taki tak je osiguran kod "Sunca".... On može sebi "složit" plaću kakvu hoće. Peglat kartice za uređivat vlastitu kuću kolko hoće i pravdat na "meterijalne troškove",more si "pozajmljivat" i nikad ne vračat(odnosno kolko god ima para pa čak da i radnicima ne isplati plaće),jer ga niko ne kontrolira do....kad ne dođe kakav inspekcijski nadzor ...ovaj ili onaj ...z ovom ili onom namjerom....kaj vi mislite kaj bu jedan inspektor rekel direktorov minimalac a isti se vozi u bembari...i ni platil PDV-ej....ak bu malo boljši ručak...ko zan ....morti ništ nebu rekel...a morti i bu...nas interesira kak bumo nekaj zmuljali...učimo samo kak bi varali....svi ....bumo se mi kad osvestili? ha? :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija