Jump to content

otkaz prije isteka probnog roka


kiki101

Preporučene objave

imam pitanje, nedoumicu i još puno toga.

Radi se o Ugovoru na određeno,na 5 mjeseci s probnim radom od mjesec dana, kao zamjena za bolovanje.

Prije 2 tjedna je potpisan Ugovor. Nakon 4 dana voditeljica dolazi s pričom da ju neke glavešine zafrkavaju, jer nije smjela primiti onoga koga je ona htjela, nego nekog njihovog. Od tada se paklene stvari događaju iza leđa. Silna sastančenja, kolegica i voditelja. Za to vrijem ja se pravim da ništa ne primjećujem. Nakon 12 radnih dana mi se otkazuje, s pričom da ne trebam doći na posao, ali će mi biti plaćeno kao da sam dolazila cijeli mjesec(??????). E, sad postoji još jedan problem, (čak i ako mi ne namjeste da nisam došla 3 dana, pa mi otkažu), što se može napraviti da dobijem naknadu nakon tih mjesec dana odrađenih, jer mi ne mogu dati otkaz kao višak zato što netko drugi dolazi, nego će morati napisati da nisam zadovoljila (što vjerojatno i hoće), jer političari gaze preko živih i mrtvih da bi ostvarili svoj cilj.

Da napomenem, prije toga sam bila na birou i primala naknadu mjesec dana. Prije toga imam 10 godina radnog staža bez prekida.

Hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Inzistirajte da Vam stave odredbu o otkazu zbog poslovno uvjetovanih razloga ( poslovno uvjetovan otkaz) ; u tom slučaju možete ponovo ostvariti naknadu s hzz-a; bitno je da iz rješenja/dokumenta kojim prestaje radni odnos ne proizlazi da je isti prestao Vašom krivnjom, odnosno da se ne radi o sporazumnom otkazu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kiki101 je napisao:

Nakon 12 radnih dana mi se otkazuje, s pričom da ne trebam doći na posao, ali će mi biti plaćeno kao da sam dolazila cijeli mjesec(??????). E, sad postoji još jedan problem, (čak i ako mi ne namjeste da nisam došla 3 dana, pa mi otkažu), što se može napraviti da dobijem naknadu nakon tih mjesec dana odrađenih, jer mi ne mogu dati otkaz kao višak zato što netko drugi dolazi, nego će morati napisati da nisam zadovoljila (što vjerojatno i hoće)

 

Nema tu "s pričom". Ako Vam nisu uručili otkaz i dokument u kojem PIŠE da ne morate dolaziti na posao, onda idete na posao! Jer ako nemate dokument u kojem to piše, zaista ćete dobiti otkaz jer ne dolazite raditi.

 

Za probni rad mora biti poznat način praćenja rada radnika (povjerenstvo/rukovoditelj/tko?), isto tako i neka mjerila. Sve što eventualno niste zadovoljili na probnom radu poslodavac mora moći obrazložiti konkretnim podacima tipa "dana tog-i-tog napravila je to-i-to, a nije napravila to-i-to mada većina radnika s prosječnim sposobnostima u toj-i-toj jedinici vremena obavit toliko-i-toliko tog posla.

 

Vama možda izgleda kao da oni mogu što hoće.. pa možda i mogu, sve do suda. A na sudu trebaju obrazložiti sve što su napravili.

 

Zato: na posao! I ne prestajati raditi dok ne dobijete dokument u kojem piše da ne trebate dolaziti raditi ili da ste otpušteni.

 

Ne dajte se!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kiki,

dobro veli gogs: Nema priće. Otkaz u kojem su vam "došli sa pričom ,ništav je. Ić na posao. E sad kaj vas ni bilo tri dana to je problem.

Inače ugovor o radu na određeno vrijeme ne može se radovito otkazati ako to ugovorom nije predviđeno. No kod vas vjerojatno jest. Pa ako jest mogli bi vam uručiti redoviti otkaz zbog skrivljenog ponašanja(nedolaska tri dana na posao). U svakom slučaju dok ne dobijete pisanu odluku o otkazu otkaza, nema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija