Jump to content

Pobijanje kupoprodajnog ugovora!!!!!!!


SUNRISE08

Preporučene objave

Poštovani,molim vas hitno savjet - pomoć naime radi se o sljedećem;od svog dede sam kupio traktor,sve regularno napravili kupoprodajni ugovor ja ga prenio na sebe isplatio no u međuvremenu su nam se odnosi poremetili i on sada želi traktor nazad tvrdeći da je ugovor samo tako napravljen,da je ugovor fiktivan a traktor da je trebao biti kod njega do njegove smrti.

Sada mene zanima da li je moguće da on tužbom pobije kupoprodajni ugovor i što znači uopće da je ugovor fiktivan.

Zahvaljujem unaprijed na savjetima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Fiktivan ili tzv. simulirani ugovor je onaj gdje su stranke saglasne samo prividno a to u stvari ne zele! Dakle "saglasni ste" o kupoprodaji, a u stvari niste, jer je prava volja ugovaraca bila da traktor bude i dalje vlasnistvo kupca.

Fiktivni ugovori ne proizvode pravna djejstva.

U Vasem slucaju deda je priomio kupoprodajnu cijenu i ugovor potpisan, vi ste primili traktor...Tesko ce mu biti dokazati da je ugovor fiktivan...Ne znam da li postoji neki jos vas interni dogovor i da li bi ga dedica mogao dokazati.

Za sada su argumenti na vasoj strani.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovorima,što se tiče nekog internog dogovora toga nema ja traktor kupio djed uzeo novac(jedino što nitko nije vidio da sam mu novac predao jer je to bilo u njegovoj kući neposredno prije odlaska pravljenja ugovora i prijenosa)

Znam i sam da jednom kad se nešto proda nemože se tražit nazad ali bojim se jer na prošlom ročištu je njegov odvjetnik rekao da je ugovor kao fiktivan i da cijena navedena nije stvarna a sutkinja je to uvela i u zapisnik,sada čekamo sljedeće ročište(by the way ne sudimo se,još,vezano za traktor nego on hoće prekinuti ugovor o doživotnom a traktor se tek dotakao na prošlom ročištu)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija