Jump to content

molim odgovor


Ivana86

Preporučene objave

Da li mi netko može reći pravila sam za otkup stana tata je umro kao HRVI 1999 godine a mama je umrla prošle godine. Krenila sam na fakultet i vratila obiteljsku mirovinu iza oca. Onda sam pravila za otkup stana, naravno u početku su me odbijali i onda mi je došlo da imam pravo... I sada prije neki dan sam primila Ponudu za sklapanje ugovora o kupnji stana u kojem piše da površina od 11.94m2 (stan je nepunih 57m2) i znam da tih nepunih 12m2 trebam platiti ali sada su mi poslali da jedan kvadrat dođe 6.300kn... procjenili su sve na 75.222kn i traže da im se to jednokratno uplati u roku 6mj... po meni je to nemoguće jer ja idem na fakultet i toliko novaca nikako nemam.I još mi nije jasno kako je cijeli stan procjenjen na po njima 94.027kn a od mene za nepunih 12kvadrata traže 75.000kn... kako je to moguće?

Dali netko zna jer se može na nekoliko puta dogovoriti s njima ili da li postoji mogućnost da negdje mogu dobiti neki kredit ili nešto kako bi ja to uspjela isplatiti. Jel ovako nije moguće.

 

Mirovinu dobivam dok idem na faks to je najviše 2godine još.

molim odgovor ako netko zna gdje bi se mogla javiti nekako dogovoriti s nekim ili što

 

Hvala. Ivana

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po ZOPHBDR-a pripadajuća površina za samca je 35 m2. Država ti još gratis priznaje 10 m2. Ostatak do površine stana kojeg koristiš dužna si platiti po tržišnoj cijeni (zato jer koristiš dodatnu površinu koja ti ne pripada). Dakle, 6.300 kuna je procjena porezne uprave u mjestu gdje ti se nalazi stan.

E sad, ako nemaš novaca da platiš odjednom - platiti ćeš kada ćeš imati novaca, ali nećeš biti vlasnik stana do tada i plaćati ćeš najamninu. Ovo što su ti rekli za plaćanje u roku od 6 mjeseci, vezano je na tvoj podneseni zahtjev za otkup. Napiši im dopis, kao što si i ovdje napisala, te im napomeni da ćeš kad skupiš novce - o tome ih obavijestiti.

Držim ti fige i sretno!! :palac::namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

odrdbu o plaćanju veče kvadrature od pripadajuče ukinuo Ustavni sud (i to vezano za vojne stanove bivše jna koje su otkupljivali bivši oficiri.)

http://sljeme.usud.hr/usud/praksaw.nsf/Novosti/C12570D30061CE53C12577140037A338?OpenDocument

 

5. PRAVO NA STAMBENO ZBRINJAVANJE

Članak 36.

(1) Pravo na stambeno zbrinjavanje, prednost pri stambenom zbrinjavanju te mogućnost kupnje stanova uz obročnu otplatu pod pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate, imaju osobe utvrđene ovim Zakonom ako nemaju riješeno stambeno pitanje ili je riješeno na neodgovarajući način, odnosno ako 10 godina neprekidno prebivaju u obiteljskoj kući ili stanu u državnom vlasništvu ili vlasništvu jedinica lokalne samouprave.

 

(8) Pravo na stambeno zbrinjavanje imaju i članovi uže obitelji u slučaju smrti HRVI iz Domovinskog rata, ako su imali zajedničko prebivalište s umrlim u trenutku njegove smrti, s time da to pravo ostvaruju zajedno.

 

Članak 48.

(1) Članovi obitelji smrtno stradaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata i HRVI iz Domovinskog rata od I. do IV. skupine ostvaruju pravo na stambeno zbrinjavanje osim na način propisan člankom 36. stavkom 2. ovoga Zakona i dodjelom te otkupom stana.

 

(2) Članovi obitelji smrtno stradaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata i HRVI iz Domovinskog rata koji koriste stanove u vlasništvu Republike Hrvatske ostvaruju pravo na dodjelu i otkup tih stanova ako su isti izgrađeni u građevinama starijim od 15 godina, i ako nemaju zapreka za ostvarenje prava koje propisuje članak 37. ovoga Zakona.

 

pravilnik o stambenom zbrinjavanju NN 86/05

Članak 30.

 

Članovi obitelji smrtno stradaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, članovi obitelji zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, HRVI iz Domovinskog rata od I. do IV. skupine oštećenja organizma i članovi uže obitelji umrloga HRVI iz Domovinskog rata od I. do IV. skupine oštećenja organizma, koji koriste stanove i kuće iz članka 27. ove Uredbe na dan stupanja na snagu Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, imaju pravo na dodjelu i otkup istih na način da ostvaruju popust 100% pri kupnji stana ili kuće.

Članak 31.

 

HRVI iz Domovinskog rata od V. do X. skupine oštećenja organizma i članovi uže obitelji umrloga HRVI iz Domovinskog rata od V. do X. skupine oštećenja organizma, koji koriste stanove i kuće iz članka 27. ove Uredbe na dan 7. studenoga 2001. godine, imaju pravo na dodjelu i otkup istih, s time da ostvaruju popust pri otkupu sukladno postotku oštećenja organizma.

 

HRVI iz Domovinskog rata od V. do X. skupine oštećenja organizma i članovi uže obitelji umrloga HRVI iz Domovinskog rata od V. do X. skupine oštećenja organizma, koji su korisnici stanova i kuća iz članka 27. ove Uredbe nakon 7. studenoga 2001. godine, a do stupanja na snagu Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, imaju pravo na kupnju stana ili kuće dodjelom stambenog kredita, pod uvjetima utvrđenim člankom 42. Zakona u pogledu kamata i popusta pri kupnji te člankom 16. ove Uredbe u pogledu rokova otplate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija