Jump to content

što nakon više od 3 g neprekidnog????


sana79

Preporučene objave

Ovako, primljena sam u radni odnos na svoje ime i produživan mi je tako ugovor do par dana prije nego mi je navršilo godinu dana neprekidnog.

Onda su mi dali ugovor na zamjenu za porodiljni curi koja će biti 3 god na porodiljnom jer joj je to treće dijete.

Meni je sad prošlo 3 godine neprekidnog od prvog dana kad sam zaposlena u firmi i čitala sam u novom zakonu da me mogu i dalje držati tako na određeno dok god se ta cura ne vrati sa porodiljnog bez obzira što će meni tada biti i 5god neprekidnog staža u toj firmi.

Mene zanima što kad se ona vrati?? Moraju li oni mene primiti za stalno tada ili mi isto tako mogu ne dat nikakav ugovor???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o radu kaže:

Ugovor o radu na određeno vrijeme

 

Članak 10.

 

(1) Ugovor o radu može se iznimno sklopiti na određeno vrijeme, za zasnivanje radnog odnosa čiji je prestanak unaprijed utvrđen objektivnim razlozima koji su opravdani rokom, izvršenjem određenog posla ili nastupanjem određenog događaja.

 

(2) Poslodavac ne smije sklopiti jedan ili više uzastopnih ugovora o radu iz stavka 1. ovoga članka, na temelju kojih se radni odnos s istim radnikom zasniva za neprekinuto razdoblje duže od tri godine.

 

(3) Iznimno od stavka 2. ovoga članka, ugovor o radu na određeno vrijeme može trajati duže od tri godine, samo ako je to potrebno zbog zamjene privremeno nenazočnog radnika ili je zbog nekih drugih objektivnih razloga dopušteno zakonom ili kolektivnim ugovorom.

 

S obzirom na gore navedeno, radni odnos Vam traje do povratka kolegice s porodiljnog dopusta, za što ste i potpisali ugovor o radu na određeno vrijeme bez obveze poslodavca da Vas zaposli na neodređeno, što je u skladu sa člankom 10. stavak 3. ZOR-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači da nema nikakve veze što ja prvotno nisam bila primljena nikome na zamjenu nego sam bila primljena na ugovor na određeno ali na svoje ime kao potreba za djelatnicima...?

A nakon godinu dana mi je dat ugovor na zamjenu i po njegovom isteku ja ću raditi ukupno 1 god na svoje ime i 3 god na ime te cure na porodiljnom i nemam nikakva prava na stalno zaposlenje? :place:

 

 

Da, i mislim da imam problem...točnije...

Ako sam trudna i odem na bolovanje za vrijeme te zamjene za porodiljni mogu li mi tada prekinuti ugovor?

Ako ne...kad mi istekne ugovor ja ću biti na porodiljnom i oni mi ga mogu ne produžiti bez obzira na moj porodiljni? :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija