Jump to content

pomoć za dobrobit djeteta


Zdelar

Preporučene objave

Molim vas za pomoć jer nemam novaca za sud bolje da ga potrošim na djecu.Upravo sam se rastao ženi su pripala djeca iako ja imam dokaze da se ona neskrbi zadovoljavajuće za njih,sud ništa nije uzeo u obzir niti razmazrao ono što sam rekao.Gospođ.ima novce i odvijetnicu a ja samo kuću redovno primanje i istinu,bojim se da ima veze ubiti znam,šta mi je činiti kako do pravde pomozite,puno hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle Vi se iskljucivo brinte za dobrobit svoje djece ... ako je tako, javite nadleznom czss da ste primjetili da se majka djece neadekvatno brine za njih. Czss je duzan provjeriti vasu tvrdnju. Pretpostavljam da uredno placate alimentaciju i odrzavate kontakte s djecom kako je odredio sud a i Vi imate roditeljsku skrb (majka djece samo je dobila pravo na zivot s njima) pa bi u slucaju da czss utvrdi postojanje cinjenica koje ste mu Vi naveli da su prisutne kod majke djeca mogla biti predana Vama na odgoj i cuvanje a majka bi ih bila duzna uzdrzavati ili bi czss mogao odrediti osobu koja ce majci pomagat u kucanstvu i odgoju djece ako se utvrdi da je ipak za dobrobit djece to da zive s majkom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

snowdrop je napisao:

Czss je duzan provjeriti vasu tvrdnju. ... pa bi u slucaju da czss utvrdi postojanje cinjenica koje ste mu Vi naveli da su prisutne kod majke djeca mogla biti predana Vama na odgoj i cuvanje

 

:smijeh:

 

To je više kao dobar vic.

 

Kao prvo, o tome s kojim od roditelja će dijete živjeti ne odlučuje CZSS , nego sud. CZSS daje mišljenje, ali sud ga ne mora uzeti u obzir.

 

Vjerojatnost da bi CZSS temeljem ovakve pritužbe oca pokrenuo postupak za izmjenu odluke s kojim roditeljem će dijete živjeti gotovo je jednaka nuli.Prije će u srpnju pasti snijeg u Splitu.

CZSS ne samo da nisu reagirali u ovom smislu čak i kada je bilo dokazano da majke zlostavljaju svoju djecu, nego najčešće zauzimaju stav da djeca ipak ostanu živjeti s majkom (u jednom ovakvom slučaju, majka je čak osuđena da je pokušala ubiti svoje dijete).

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@Zdelar

 

Možete se obratiti CZSS, štoviše, učinite to.

 

Nemojte imati nikakve iluzije.

Djelatnice CZSS su prema očevima uglavnom indiferentne, do čak otvoreno neprijateljskog stava. Čast uistinu rijetkim iznimkama.

 

Uzaludno je davati kakve izjave.

 

Sa CZSS komunicirati isključivo pismenim podnescima koje ćete im urudžbirati tako da potvrde primitak na vašem primjerku.

 

 

 

 

:kavica::palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost se moram složiti sa felixom i reći da u stvarnosti iako su czss dužni puno toga učiniti, to ipak ne rade.

svakako je dobro o tome uporno obaviještavati czss(pismeno s urudžbenim ili s povratnicom) iako oni to vjerojatno neće niti pročitati a pogotovo ne "provjeriti" stanje na terenu. ono što se može jest tražiti nadzor nad izvršavanjem roditeljske skrbi,koji bi onda nakon nekog vrimena triba utvrditi što se događa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

...ili bi czss mogao odrediti osobu koja ce majci pomagat u kucanstvu i odgoju djece ako se utvrdi da je ipak za dobrobit djece to da zive s majkom...

 

ovakva mjera ne postoji, niti je vjerojatno da bi država snosila troškove kućne pomoćnice i odgajateljice. mislili ste vjerojatno na mjeru nadzora nad izvršenjem roditeljske skrbi, gdje je pomoć u odgoju isključivo savjetodavna, a temeljem onoga što osoba koja vrši nadzor uoči (i zapiše u izvještajima koje je dužna podnositi CZSS-u u određenim vremenskim razmacima) može se tražiti izmjena odluke o povjeravanju djece na zajednički život i brigu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija