Jump to content

Otuđio, priznanje, kazna


Quadro123

Preporučene objave

Molim za savjet.

Tjedan dana nakon što sam otuđio laptop (vrijednost oko 6000kn) iz čiste gluposti dobio sam poziv od krim policije za informativni razgovor na koji sam došao. Dobio sam poziv jer sam naravno bio osumnjičen zbog krađe što sam i priznao uz povrat računala. Zanima me što mogu očekivati na sudu - nisam tražio odvjetnika. Imam 22 godine i odličan sam student, ni sam ne znam što mi je to trebalo, a to učinio iz gluposti i jer netko isti dan meni ukrao mobitel. Vlasnika sam kontaktirao i ispričao sam se te ponudio plaćanje povrata podataka koje sam iz straha izbrisao sa računala. U policiji su mi rekli da ću vjerojatno dobiti uvjetnu kaznu.

 

Zanima me što mogu očekivati na sudu, kakva je uobičajena kazna i trajanje(nemam ranijih prekršaja, nikada kažnjavan).

 

Postoji li mogućnost dodatne novčane kazne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

DEČKO neznam što ti je bilo...ali sad je kasno za te vrste pametovanja,jer kao što kažeš neznaš ni sam što ti bi...nisam pravno učena osoba pa nisam niti komponentna,a i sama sam u svojim drekima OVIH DANA...što se presuda tiče...osuđena!a samo sam govorila istinu...ali bez pomoći odvjetnika!Zato bi ti savjetovala da se obratiš odvjetniku da bez njega ne progovaraš,pa nedavno je bio slučaj u medijima, kad je dečko tvojih godina otuđio-također laptop! gazdi šefu kod kojeg je radio!na crno!jer mu ovaj mu nije nekoliko mjeseci dao plaću...i još k tome je momak sad nisam sigurna dali još tog dana ili ujutro odnio laptop u policiju,prije nego li ga gazda tužio...i dečko je dobio-godinu dana zatvora!Borili smo se mi obični mali ljudi s njim solidarizirali,razumijeli,opravdavali,ali ODO JE zatražilo tu kaznu...a sud prihvatio!i poslije čitam da je momak nedavno završio u remetincu usprkos zdravstvenim problemima,a i socijalnim...Ne,ne želim te strašiti ovim,niti ja znam dali je dečko iz priče bio ranije osuđivan,sklon tako čemu...samo bi ti savjetovala da UZMEŠ ODVJETNIKA,A i nadaj se da će i tebi sud uzeti olakšavajuću okolnost to što si odličan student,kad je već uzeo nešto slično onom sinu tajkuna što je divljanjem na cesti usmrtio cure u MAKARSKOJ...tko će znati..,čudni su putevi ljudski,ali i pravni...puno sreće i NEK TI TO BUDE jedna dobra životna škola...ali ipak sačekaj ti ovdje odgovor i od nekog stručnijeg,ja sam tek jedna obična žena i majka...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija