Jump to content

Obično ili preporučeno


fischkal25

Preporučene objave

1.1.2010.g. stupio je na snagu novi ZUP koji sadrži novu odredbu čl. 72. st. 2. "Kad je podnesak upućen poštom preporučeno ili predan ovlaštenom pružatelju poštanskih usluga, dan predaje pošti, odnosno ovlaštenom pružatelju poštanskih usluga smatra se danom predaje javnopravnom tijelu kojem je upućen".

 

Prije je ovako glasio čl. 102. st. 2. "Kad je podnesak upućen poštom preporučeno ili telegrafskim putem, dan predaje pošti smatra se kao dan predaje organu kojem je upućen.

 

Moja pošiljka poslana je tijelu običnom poštom prije isteka roka, ali je stigla tijelu istekom roka, može li se to tumačiti na način da sam pošiljku "predao ovlaštenom pružatelju poštanskih usluga....smatra se danom predaje tijelu". U pošti mi kažu da na svkaoj koverti ima njihov žig kada sam predao pošiljku, bez obzira radi li se o običnoj ili preporučenoj pošiljci?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neznam zašto ste slali običnom poštom kad Vam je bilo naznačeno da pošaljete preporučeno, no nema veze. Poštanski žig na pošiljci je dovoljno dobar dokaz da se na njega pozovete ukoliko Vam ne prihvate pošiljku iz tog razloga. Ukoliko se pozovu na to da pošiljka nije preporučena, a u što ne vjerujem, onda ste propustili rok.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U natječaju za taj posao nigdje nije pisalo da se šalje preporučeno, ja sam poslao predzadnji dan isteka roka, očito njima stiglo poslije roka, pa mi nisu ni razmatrali molbu za posao jer je nepravoremena. Protiv tog rješenja za posao, kojeg nisam ni dobio jer je prijava nepravovremena jedino se tužba može pisati Upravnom sudu,nema žalbe, pa sam ih pozvao temeljem čl. 26. ZUS-a da mi izdaju rješenje, pa kad isteke 7 dana pisat ću tužbu, pa sam zato pitao imam li kakvih osnova zato....hvala svejedno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija