muchacha73 objavljeno: 6. prosinac 2010. objavljeno: 6. prosinac 2010. NAKON SMRTI MOG SUPRUGA JA I TROJE MOJE DJECE NASLJEDILI SMO POLOVINU NAŠEG ZAJEDNIČKOG STANA U VODICAMA U KOJEM I SAD ŽIVIMO.POŠTO IMAMO STANOVITIH POROBLEMA U TOM STANU JA SAM ODLUČILA DA GA PRODAM A LI NEZNAM DA LI MOGU PRODATI STAN S OBZIROM DA SU 3/8 IMOVINA MOJE MALODOBNE DJECE .MOLIM VAS DA MI ODGOVORITE KAKO MORAM POSTUPITI DA BI U SKLADU SA ZAKONOM PRODALA TAJ STAN I KUPILA SEBI DRUGU NEKRETNINU. Citiraj
snowdrop odgovoreno: 6. prosinac 2010. odgovoreno: 6. prosinac 2010. Vi ste skrbnik svojoj djeci, pa mozete i raspolagati njihovom imovinom...morate se ponasati ko dobar domacin, odrzavati njenu vrijednost ili je povecati ako je to moguce. Posto je ocito obiteljska financijska situacija losa, a time je ugrozeno i dosta prava djece propisanih zakonom...dakle, ugrozena im je stabilnost u financ.smislu i to se ne moze popraviti iz nekih redovitih prihoda Vas ili vase djece(mirovina po ocu itd...)..pa mislim da bi Vi mogli prodati taj stan. No kako bi u tu svrhu koristili neku njihovu nasljeđenu imovinu, u ovom slucaju dio stana, mislim da morate dobiti odobrenje czss-a. Neka netko ovo potvrdi. Citiraj
Augenblick odgovoreno: 7. prosinac 2010. odgovoreno: 7. prosinac 2010. Sve točno, osim što majka nije skrbnik nego zakonski zastupnik djece. Citiraj
notarica odgovoreno: 7. prosinac 2010. odgovoreno: 7. prosinac 2010. Procedura ide ovim redom: 1. idite na informativni razgovor na centar 2. idite kod javnog bilježnika, koji vam mora sastaviti nacrt kupoprodajnog ugovora (zakon traži da sve bude u formi javnobilježničkog akta) 3. taj nacrt nosite na centar i tražite suglasnost 4. nakon što centar dade suglasnost, idete opet javnom bilježniku, koji sastavlja konačan ugovor (javnobilježnički akt) 5. kod bilježnika potpisuje kupac i vi kao prodavatelj za sebe i za maloljetnu djecu Citiraj
severus odgovoreno: 7. prosinac 2010. odgovoreno: 7. prosinac 2010. Potrebno je odobrenje css ( čl 261. Obz ). Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.