Jump to content

Moram li platiti sumnjiv "medicinski" aparat?


Kotroman

Preporučene objave

Poštovani!

Osoba sam s invaliditetom te više oziljnijih kroničnih bolesti. Prekjučer me kontaktirala gospođa iz jednog splitskog poduzeća i dogovorila dolazak njihovih akvizitera te besplatni tretman za mene i supruga. Riječ je o alternativnoj vrsti liječenja, za koju smo mi navodno izvučeni kao par. Moram ovdje napomenuti kako sam nakon zadnje operacije, a imala sam ih deset, u protekle tri godine preko pedeset puta kontaktirana od raznih "medicinskih" stručnjaka sa sličnim ponudama. Nije mi baš jasno od kud im informacije o mom broju i zdravstvenom stanju. Ovo je prvi put da smo "nasjeli".

 

Sinoć su gospođe došle, predstavile svoj aparat, digle paniku radi mog zdravstvenog stanja, koje je navodno vrlo alarmantno, i slično. Vidjela sam da je suprugu sve to nekako žao i on je pristao na kupnju aparata te je u moje ime položena kapara u iznosu od 1200 kuna. Djelovalo je to sve uznemirujuće, navodno su veliki izgledi da uskoro obolim od raka.

 

Konzultirajući sinoć raznorazne internetske forume, te pitavši neke liječnike u obitelji, uvidjeli smo kako je riječ o velikoj prijevari. Teško žalimo svoju naivnost, ali ne bismo htjeli platiti i preuzeti proizvod ako je ikako moguće. Cijena mu je 5000 kuna, što je nama velik novac. U ugovoru piše da kupac u određenom roku, ima pravo uputiti pismeni prigovor u skladu s člankom 33 Zakona o zaštiti potrošača.

 

Zna li itko kako trebamo postupiti i kakvi su nam izgledi bilo da ne platimo puni iznos bilo da vratimo kaparu. Aparat nismo preuzeli, trebao bi biti isporučen naknadno. Tek sad vidim da poduzeće nema niti web stranicu, i da se na telefonski broj u Splitu nitko ne javlja.

Hvala puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija