geniusbox objavljeno: 9. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 9. prosinac 2010. od općinskog suda u rijeci došao je zaključak s kojim če se nekretnina... bit prodana na usmenoj javnoj dražbi koja je zakazana za 14. prosinca 2010 god. isti taj zaključak biti če objavljen i na oglasnoj ploči općinskog suda u rijeci. na krju ovog zaključa je uputa o pravnom lijeku koja kaže "protiv ovog zaključka nije dopušten pravni ljek" kuća je došla na dražbu jer se kredit nije otplaćivo 3 god. zbog nedovoljnih prihoda u obitelji a pošto i dalje nema dovoljno prihoda za otplatit niti jednu ratu kredita,kuća je kupljena hipotekarnim kreditom, sa založnim dužnikom dali je moguće da banka da kuću na dražbu i pritom sjedne na imovinu i plaću založnom dužniku? te dali postoji mogućnost žalbe na zaključak ili odgode dražbe unaprijed hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Pao_Smarsa odgovoreno: 11. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 11. prosinac 2010. Nisam pravnik već komentare pišem iz vlastitog iskustva, Bogu hvala sa oduzimanjem kuće nemam iskustva ali se nadam da će Vam netko stručan odgovoriti. Znam samo to da se nekretnina jako rijetko proda na prvoj dražbi, potencijalni kupci većinom čekaju drugu ili treću dražbu kada će cijena biti manja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mistral odgovoreno: 13. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 13. prosinac 2010. Teško da ćete odgoditi dražbu, eventualno da se sa ovrhovoditeljem dogovorite. Mislim da je najbolja opcija prodati kuću direktno, iako je u ovrsi u dogovoru sa ovrhovoditeljem je i to moguće, i ostatak duga vratiti na neki način. Čekanjem nećete ništa postići, samo kamate i dalje idu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kopernik odgovoreno: 21. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 21. prosinac 2010. ja sam to prosao, i mogu reci da samilosti kod banke necete naci....ja sam imao srece sto je kucu kupio moj stric tako da ja sad njemu polako otplacujem dug...samo sto su meni i jamcima, i poslije obavljene javne drazbe uzimali sredstva...neznam po kojem pravu i zakonu ali eto....da sam kojim slucajem ostao na ˇcesti ˇi da mi jos uzimaju sredstva, a dug je otplacen, neznam sto bi se desilo...mislim da bi banka ostala bez dijela osoblja...na zalost nista ne mozete napraviti nego se pomiriti sa situacijom i moliti boga da i u 3. drazbi kuca ostane neprodana...makar s time nista niste rijesili,vec ste samo produzili agoniju.... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 21. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 21. prosinac 2010. ako si u braku tužba za utvrđivanje i podjelu bračne stečevine bi bilo rješenje za zaštitu 1/2 kuće (ako i bračni partner nije potpisao suglasnost za hipoteku). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.