jakov42 objavljeno: 11. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 11. prosinac 2010. Poštovani, interesira me sljedeće: Primjenom "novog" zakona o ovrsi poslodavac ne uzima po kreditima više od 1/3 plače što je s jedne strane i OK jer bi na taj način ljudima koji su igrom slućaju zbog sebe ili nekog "dobrog prijatelja" zalutali u ovršne vode trbalo ostati sredstava za koliko-toliko normalan život, ali onda tu uskaču banke koje plijene ostatak plače. Pitanje je koji iznos bi banke morale ostaviti na raspolaganju svojim komitentima za život. Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
legal_2010 odgovoreno: 21. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 21. siječanj 2011. Banke do sada nisu ostavljale ništa, znači pljenile su sva sredstva na računu. Vidjet ćemo kako će to biti sa Finom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marijazora odgovoreno: 23. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 23. siječanj 2011. nisam sigurna kako če kasnije biti,ali sada je bila mirovina i uzelo mi je samo trečinu.Znači bolje nego prije.Nadam se da če tako i ostati.vidjet ču drugi mj. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sue odgovoreno: 23. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 23. siječanj 2011. Pa neće ti ostaviti ništa, osim ako ne obavijestiš Finu po članku 122. novog OZ-a, da imaš primanja koja se izuzimaju po čl. 91. i 92. od ovrhe. Obrazac obavijesti se može dobiti u Fini na šalteru. Pazite, od ovrhe je izuzeto 2/3 prosječne neto plaće, što vam je oko 3500 kn. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
LAZAR odgovoreno: 27. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 27. siječanj 2011. ovo što je sue napisala je posve točno. i dalje će banke moći ovršiti račune. predao sam obrazac prije više od mjesec dana i u fini nisu još ništa učinili, a banka nezna što treba napraviti, tek su jučer o tome debatirali u centrali. na moj račun nisu ništa zaprimili. ovrha i dalje stoji a banka od fine nije ništa dobila da otvori neki siguran račun na koji će mi stizati invalidnina. čak neznaju formu u kojoj se račun bude vodio. znači da je fina pokrenula nešto za što banke još nisu spremne. biće gužve. nadam se da će brzo biti realizirano. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.