Jump to content

Zakon o mobilnoj kući??!!molim Vas


wulfi

Preporučene objave

Vlasnik sam građevinskog zemljišta od 454m2 u Brodarici kod Šibenika,zemljište je u građevnoj zoni ali zbog iskomliciranja svega tj.prava na put na jednom dijelu zemljišta od 30m2 upisano 40 VLASNIKA...odlučio sam se ako je moguće za mobilnu kuću, ali bi od šleperove poluprikolice hladnjače napravio sebi kutak,dakle bez temelja,na točkovima pa me zanima molim Vas ozbiljno, dali je zakonski izvedivo ako postavim poluprikolicu na svoje zemljište, i uredim je kao slično mobilnoj kući...hvala Vam... :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napokon netko tko je dobio istu ideju kao i ja, evo već godinu dana mozgam o mobilnoj kući, malo sam se raspitivao kod firmi koje takve kuće prodaju i oni su mi rekli da netreba nikakva dozvola ni lokacijska ni građevinska jednostavno se kuća spusti na osam do deset betonskih ankera i to je to.

 

Međutim meni se isto kao i vama više sviđa ideja o preuređenju kamionske šlepe i u tom slučaju za nju vrijede ista pravila kao i za kamp prikolice, znači otkačite je gdje hoćete i samo pripazite da nesmeta susjednu parcelu, da joj nije preblizu te da negleda u prozor od susjedove kupaone isl. i pošto je to vaše zemljište nitko vam ništa nemože, tj. nemože vam netko zabraniti da živite u prikolici, s druge strane čim ima kotače nepodleže pod nadzor građevinske inspekcije. Priključak na komunalije ovisi od općine do općine ali danas postoje kolektori za struju i slične stvari pa se može i bez priključaka.

Mislim da je to odlično rješenje i zato samo hrabro naprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pao_Smarsa je napisao:

malo sam se raspitivao kod firmi koje takve kuće prodaju i oni su mi rekli da netreba nikakva dozvola ni lokacijska ni građevinska jednostavno se kuća spusti na osam do deset betonskih ankera i to je to.

 

A koja je to firma?

Jesu li ti dali to tumačenje napismeno, kao, oni jamče da za to ne treba dozvola?

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

wulfi je napisao:

ali bi od šleperove poluprikolice hladnjače napravio sebi kutak,dakle bez temelja,na točkovima pa me zanima molim Vas ozbiljno, dali je zakonski izvedivo ako postavim poluprikolicu na svoje zemljište, i uredim je kao slično mobilnoj kući...

 

Možeš parkirati šlepersku poluprikolicu na svoju zemlju. Možeš ju urediti za stanovanje. Možeš u njoj i boraviti preko dana.

Ne možeš dobiti priključke. Ne možeš prijaviti adresu. Budeš li u turističkoj sezoni noćio tamo ( turističko područje uz obalu), policija će to tretirati kao ilegalno kampiranje.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija