zastupnik objavljeno: 12. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 12. prosinac 2010. Poštovani ! molio bih upućene za pomoć... 10.12.2010 vozio sam se iz pravca Kutine prema Garešnici i na djelu Državne ceste naletio sam na led kao staklo.Vozio sam se oko 40 km/h i odjednom me je počelo bacati po cesti i našao sam se u kanalu te znatno oštetio vozilo.na tih 150 metara ceste četiri vozila su sletjela u 10 minuta. Policija je napravila očevid i rekli su nam da podnose prijavu protiv Pravne osobe u čijoj je nadležnosti ta dionica jer nisu bacili sol po kolniku. Uputili nas na Croatia osiguranje da napravimo procjenu štete jer oni osiguravaju sve državne ceste. Zanima nas što možemo očekivati s obzirom da neki nisu imali zimske gume,a neki jesu i također su sletjeli. Policajac je samo komentirao da tu nije bilo pomoći bez obzira na gume jer je bio led kao staklo.Vanjska temperatura je bila -3,a odgovorne za posipanje cesta opet je iznenadilo... Unaprijed zahvaljujemo na odgovorima i savjetima Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
probaj odgovoreno: 12. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 12. prosinac 2010. A nema se tu što dodati, sve je rekao policajac. Svaka mu čast, valjda je ipak pomoglo što je bila "masovka" s četiri vozila, da ste sami sletjeli lako je moglo biti da policajac posumnja da ste "neprilagođeno" vozili. Iako ne znam nikoga tko se baš usrećio kad je cesta bila uzročnik nesreće (a rijetko je cesta). Ipak ovog puta pohvala policiji. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zastupnik odgovoreno: 13. prosinac 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 13. prosinac 2010. nije cesta odgovorna nego pravna osoba zadužena za soljenje ceste. Nažalost na tom dijelu nije bila posipana sol,a niti išta drugo. cesta je bila kao staklo. nemogu se oni vaditi niti na prenisku temperaturu jer je bilo tek -3. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zastupnik odgovoreno: 13. prosinac 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 13. prosinac 2010. Ima li ovdje stručnjaka za promet ??? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 15. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 15. prosinac 2010. Provjeriti navode o osiguravatelju, napraviti izvid štete i podnijeti odštetni zahtjev. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zastupnik odgovoreno: 15. prosinac 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 15. prosinac 2010. puno hvala,krećem u akciju Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
erac odgovoreno: 18. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 18. prosinac 2010. Prije nekoliko dana imao sam prometnu nezgodu na autocesti A1. Nedaleko tunela Sveti Rok auto mi je proklizao i udario sam u zaštitnu ogradu.Činjenica je da je cesta bila neočisćena od snijega i leda, te je zimska služba prošla tek nakon još jedne nesreće koja se dogodila malo sjevernije od mjesta mog udesa.Policija me kaznila s 1000 kn zbog neprilagođene brzine. Namjeravao sam idući dan platiti kaznu, ali su me prijatelji nagovorili da podnesem prigovor na prekršajni nalog.Zanima me kakve su mi šanse da me sud kazni samo opomenom uzimajući u obzir činjenicu da dosad nikad nisam bio prekršajno kažnjavan. Unaprijed se zahvaljujem! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 18. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 18. prosinac 2010. Opomena je moguća i treba je tražiti, a sud je može, ali ne mora presuditi. Ipak ste i sami doživjeli štetu. U policijskom zapisniku mora da stoji da je cesta bila zaleđena. I opomena je vrsta kazne što znači da vas sud ipak proglašava krivim. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
erac odgovoreno: 19. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2010. Hvala Vam petpetica na brzom odgovoru! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zastupnik odgovoreno: 18. siječanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 18. siječanj 2011. Napravio sam procjenu štete,auto totalka,državna cesta D-45 nije kod nikoga osigurana. Imali uopće šanse da naplatim štetu? Dobio sam i zapisnik o očevidu gdje uredno piše da je bio led na cesti i da nije bila posuta. Hvala na savjetima i pomoći Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 18. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 18. siječanj 2011. Kontaktirajte slijedeću gospodu: http://www.hrvatske-ceste.hr Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.