Jump to content

led na cesti


zastupnik

Preporučene objave

Poštovani !

molio bih upućene za pomoć...

 

10.12.2010 vozio sam se iz pravca Kutine prema Garešnici i na djelu Državne ceste naletio sam na led kao staklo.Vozio sam se oko 40 km/h i odjednom me je počelo bacati po cesti i našao sam se u kanalu te znatno oštetio vozilo.na tih 150 metara ceste četiri vozila su sletjela u 10 minuta. Policija je napravila očevid i rekli su nam da podnose prijavu protiv Pravne osobe u čijoj je nadležnosti ta dionica jer nisu bacili sol po kolniku. Uputili nas na Croatia osiguranje da napravimo procjenu štete jer oni osiguravaju sve državne ceste. Zanima nas što možemo očekivati s obzirom da neki nisu imali zimske gume,a neki jesu i također su sletjeli. Policajac je samo komentirao da tu nije bilo pomoći bez obzira na gume jer je bio led kao staklo.Vanjska temperatura je bila -3,a odgovorne za posipanje cesta opet je iznenadilo...

Unaprijed zahvaljujemo na odgovorima i savjetima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A nema se tu što dodati, sve je rekao policajac. Svaka mu čast, valjda je ipak pomoglo što je bila "masovka" s četiri vozila, da ste sami sletjeli lako je moglo biti da policajac posumnja da ste "neprilagođeno" vozili. Iako ne znam nikoga tko se baš usrećio kad je cesta bila uzročnik nesreće (a rijetko je cesta).

 

Ipak ovog puta pohvala policiji. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije nekoliko dana imao sam prometnu nezgodu na autocesti A1.

Nedaleko tunela Sveti Rok auto mi je proklizao i udario sam u zaštitnu ogradu.Činjenica je da je cesta bila neočisćena od snijega i leda, te je zimska služba prošla tek nakon još jedne nesreće koja se dogodila malo sjevernije od mjesta mog udesa.Policija me kaznila s 1000 kn zbog neprilagođene brzine. Namjeravao sam idući dan platiti kaznu, ali su me prijatelji nagovorili da podnesem prigovor na prekršajni nalog.Zanima me kakve su mi šanse da me sud kazni samo opomenom uzimajući u obzir činjenicu da dosad nikad nisam bio prekršajno kažnjavan.

Unaprijed se zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija