Jump to content

Pravni savjet


muckalica

Preporučene objave

Postovanje svim ucesnicima foruma,imam jedno pitanje.Naime ugovorom o nasljedstvu naslijedili smo zemlju od pokojnog dede,koja je bila naconalizirana od strane komunisticke vlasti.Povrsina tog ajmo reci imanja sastoji se od dvije nektretnine koje su vode u gruntovnici i na katastru:1)Objekt 2)zemljiste

 

Objekt-obiteljska kuca je prodana sadasnjem vlasniku i on se upisao kao vlasnik iste,a zemljiste se nije mogao upisati,zbog zakona o denacinalizaciji.

 

U meduvremenu mi smo na temelju zakona o nasljedivanju stekli pravo upisao na gore navedeno zemljiste i kao takvi smo upisani.

 

Medutim vlasnik kuce poceo je mahati nekakvim kupoprodajnim ugovor iz 1972 gdje se navodi da je njemu deda prodao i zemlju ali da on možda nece se moci upisati na taj dio jer postoje zakonske prepreke.

 

To bi bila neka osnova problema u grubim i povrsnim crtama.Naime ovdje postoji jos jedan faktor koji utjece na cijelokupnu sliku slucaja.Taj fator cine dvije osnove:kupac prvo vodeci komunisticki lider i udbas,drugo prodavatelj privatni poduzetnik, koji je bio i vise od trna u oku tadasnjim komunistickim vlastima.Naime znamo da je ugovor potpisan pod prisilom vjerovatno likvidacije, ako mu se odstupe kuca odnosno vila s pripadajucem zemljistem obitelj djedova ce biti likvidirana.Prema nekim podacima prodaje je ugovorena 1972,a lider udbe za grad Zagreb je vec 1952 bio prijavljen na adresi kuce,koju je namjervao kupiti!

 

Molio bih postovane clanove foruma pravni savjet.Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija