Jump to content

Naknada štete zbog loših radova


ifriscic

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Situacija je sljedeća:

Prije tri godine sam kupio novi stan, koji je bio pod garancijom prve dvije godine. Prije par dana mi je procurila perilica u kupaoni. Drugi dan mi se susjed požalio da mu je strop procurio. Došao je čovjek iz tvrtke koja upravlja zgradom i ustanovio je da je pod (posebice oko sifona) kriminalno loše fugiran, te da je radi toga procurila voda u stan ispod. Obzirom da se radi o materijalnom nedostatku koji mi je bio prešućen po zakonu o potrošaču imam pravo na naknadu štete. Zanima me kome da uputim zahtjev za naknadu štete, investitoru, izvođaču radova ili nekom trećem?

 

Srdačan pozdrav, Ivan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerojatno se ne radi samo o 'lošem fugiranju'.

Prije glazure i pločica, na podu kupaone treba postaviti posebnu hidroizolaciju koja bi trebala spriječiti curenje u stan ispod. Ali ako se radi o vrlo velikom curenju/prodoru vode , praktički je nemoguće da voda ne procuri u niže stanove.

 

Upitno je hoće li biti kakve koristi od te tužbe.

Ako šteta nije velika, možda je najbolje da nađete dobrog keramičara da to sanira/fugira, i susjedu platite bojanje stropa.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Nemam ništ pismeno.Oni obavili radove,meni se ćinilo da je sve u redu i ja sam im platio.Na jednom radijatoru curi iz prigušnice i čepa sa donje strane(nisu stavili kudelju),a na drugom nisu čep zamjenili nekim vijkom i sve je popustilo a voda se izljevala pola sata.Na sreću pa sam bio doma.Imam još uvijek e-mail kojim smo dogovarali posao

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

[Hvala!QUOTE=G-man;633140]I e-mail, u konačnici može biti dokaz.

 

Ovako - dajte im određeni rok u kojem trebaju doći popraviti i otkloniti kvar, u protivnom ćete ih prijaviti Državnom inspektoratu i podnijeti protiv njih tužbu. To bi trebalo riješiti stvar, jer ni oni se neće baš htjeti "zezati" na ovakav način.

 

Ažurirano

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija