Jump to content

hitno, prometna nesreća


dejo17

Preporučene objave

Dakle, dana 27. siječnja imao sam prometnu nesreću u kojoj sam sletio s ceste (nije bilo nikoga u automobilu), ja sam završio u bolnici s trzajnom ozljedom vrata, a auto je bio gotovo totalka. I kad sam gotovo zaboravio na taj incident, 30. prosinca 2010. godine stiže mi prekršajni nalog u kojem sam proglašem krivim za uzrokovanje nesreće te sam kažnjen s 1000 kuna, te 220 kn troškova (120 kuna izrada fotoelaborata te još 100 kuna troškova postupka).

No, jedna mi stvar nije jasna. Prometna nesreća dogodila se na cesti izvan naselja, a u rješenju piše da je na tom dijelu ceste brzina kretanja prometnim pravilom ograničena na 50 kn/h. Nije mi jasno zašto! Posebice, jer nije bilo nikakvog znaka radova na cesti ili nešto slično! U rješenju piše sljedeće: "Na mjestu događaja prometne nesreće cesta čini zavoj udesno, koji je označen prometnim znakom A 09 (Zavoj udesno) te brojem K 12 (Ploča za označavanje zavoja na cesti). Kolnik je asfaltiran, mokar od kiše koja je padala, bez oštećenja, podijeljen središnjom uzdužnom neisprekidanom bijelom crtom na dvije prometne trake namijenjene za promet vozila u oba smjera, a brzina kretanja je na tom dijelu ceste prometnim pravilom ograničena na 50 km/h."

Radi se o tome, da je želim u prigovoru osporiti da je neprilagođena brzina uzrok nesreće, tj. da sam ja vozio oko 70 km/h (a izvan naselja je dozvoljeno do 90 km/h), da smatram da sam prilagodio brzinu uvjetima na cesti te da je jedini uzrok nesreće pas koji mi je izletio te moje neiskustvo postupanja u takvim situacijama!

 

Što se može napraviti po tom pitanju?

 

P.S. Kad nastupa zastara?

 

Puno hvala na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete umjesto psa navesti i leteći tanjur, sud je navikao i na takve izgovore.

 

Svoju odgovornost nećete pobiti, bit će te kažnjeni, a jedino o vašem imovinskom stanju ovisi visina kazne. Imovinsko stanje dokazati u prigovoru, o tome u brojnim starim postovima.

 

Zastara je do 4 godine + još 3 za izvršenje sankcije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E jbg... Nadam se da će mi barem umanjiti kaznu. No, moram priznati da je zakon poprilično glup. Slupaš se, završiš u bolnici, imaš ogromnu materijalnu štetu, i onda te još država kazni. Kao da ti sve ovo prije navedeno nije dovoljna kazna sama po sebi...

Hvala na odgovoru!

 

P.S. Iako mi nije jasno ovo s 50 km/h...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dejo17 je napisao:

imao sam prometnu nesreću u kojoj sam sletio s ceste (nije bilo nikoga u automobilu), ja sam završio u bolnici s trzajnom ozljedom vrata, a auto je bio gotovo totalka.

 

Radi se o tome, da je želim u prigovoru osporiti da je neprilagođena brzina uzrok nesreće,

 

Daj ne piši gluposti.

Pa nisi malo skliznuo s ceste. Skršio si i sebe i auto.

Kako to misliš , nije neprilagođena brzina uzrok nesreće?

 

Priznaj sam sebi da si dobro prošao, i da si od te nesreće profitirao - sada voziš puno pametnije.

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija