Jump to content

Očito sam poštenjem zaradio status : Budala!


otkaz

Preporučene objave

Prijatelji, poseban slučaj vjerojatno :

dragovljac sam domovinskog rata... u ratu sam se gadno premrzao na terenima, odmah nakon povratka kući s jednog od njih završio na hitnoj...negdje 1993., 1994., ... imao grdnu upalu kanala i jedva se izlječio (17 dana krv u urinu).Krajem 1999. preživio političku čistku na radnom mjestu s još nekoliko branitelja... liječio se od PTSP.,,, helex (ili sličan naziv)... no, pronašao novi posao i prekinuo s lječenjem...uvijek imao nekakav svoj moralistički stav da "se nisam borio za RH a da bi sad od nje nešto imao"... no, sad mi je krivo... počeli su problemi s prostatom... zasigurno posljedica nekadašnjih smrzavanja pa i navedenog... Molim savjet: imam li ikakve mogućnosti pokretati ikakav postupak hrvi ili slično, medic dokumentacija uopće nije upitna, sve je godinama u kartonu... ????Molim odgovor i savjet! :tuzan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pravo pokretanja postupka imaš otiđi u ured državne uprave u mjestu stanovanja podigni obrasce i popuni biti četi sve objašnjeno ,a kakav će biti rezultat to je drugo pitanje jer su zakonski rokovi za ptsp istekli za ovu bolest zbog koje si ležao u bolnici navedi sve detalje i prikupi med.dok. komisija će odlučiti imaš li kakova prava odnosno jeli bolest posljedica učešća u dom.rati u svakom slučaju valja pokušati nemaš što izgubiti nemoj da te odbiju u uredu državne uprave budi uporan vidim da si dragovoljac a 93 si obolio vjerojatno ti ratni put može dosta pomoći ako si obolio na bojištu neka ti je sa srečom pokušaj :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

aronija je napisao:

1. ... u ratu sam se gadno premrzao na terenima, odmah nakon povratka kući s jednog od njih završio na hitnoj...negdje 1993., 1994., ... imao grdnu upalu kanala i jedva se izlječio (17 dana krv u urinu).

2. Molim savjet: imam li ikakve mogućnosti pokretati ikakav postupak hrvi ili slično ...

 

1. Da li si, mimo upale kanala, kao posljedicu imao i smrzotine po tijelu?

2. Ovisi o odgovoru na gornje pitanje.

 

BTW, s obzirom da ste isto pitanje postavili na tri različita topica, držite se jednoga (npr. ovoga) i na njega postajte.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala lijepo... nisam srećom imao takvih posljedica... ili na žalost... i poznata je meni zakonska situacija... prošla teta s kolačima... već vidi čovjek oko sebe.... faca koji 15 godina neće ništa raditi... osim se opijati non-stop, koji je bio u rezervi 2 dana ... hej... sad najednom hopa - mirovina, HRVI... ma kažu, ratni put krcat provedenim danima u gotovo vim postrojbama oko Zd, ... pa čovjek malo razmisli i naravno da je jedini istinit i logičan zaključak : eh, koja sam ja budala.... i nisam jedini kao štoje jako puno onih koji su neistinitim papirima "riješili" svoje statuse.... ne znam do kad neće ali se nadam da jednog dana netko hoće u ovoj državi javno, jasno i nedvojbeno jasno reći da je svima takvima morao netko "dati papira" a ti papiri jedino su mogli biti i jesu : liječničke dijagnoze... To je tužna istina - da li korumpiranim radnjama, da li mnogo puta iz sažaljenja, ali jest činjenica da svi ti ljudi imaju liječničku dokumentaciju. I neka me sad nitko (molim) ne upućuje na "institucije sustava"... osobno sam svojevremeno, pod lažnim obrazloženjem ušteda u gradskom proračunu i nepostojećom racionalizacijom - pod bolovanjem (1999. godine) dobio otkaz, radno mjesto nije ukinuto, popunjeno je bez natječaja... Izgubio sam i ustavni sud... što je čovjeku više potrebno a da poptpuno izgubi vjeru u svoju državu i njene institucije??? i to čovjek koji nije htio ništa od te iste države... k vragu, pa nisam se zato za nju ni borio.... očito nije toga vrijedna...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Aronija! Ne znam da li poznaješ bilo kojeg Brnitelja koji se stavio na raspolaganje u obranu Domovine 91. da je mislio o bilo kakovim privilegijama. Bilo je bitno pružit otpor okupatoru ,ne toliko zbog nas nego zbog naše djece i naših obitelji.I da je ostalo na tome danas bi naša djeca a i mi bolje živjeli. Onda je došla 93. pa neki drugi momci koji su imali i svoje interese(pošto je već veći dio posla odradila ekipa 91.-92.).Da ne misliš da generaliziram ,ne svi,pojedinci.Pa do Oluje,pa se broj Branitelja popeo na nekih 280 000. I kraj rata 6.mj.96. i do 2005. godine 500 000 branitelja.E vidiš tako sam i ja govorio pa nisam branio Senegal branio sam svoju domovinu, smijao se onima koji su se pravili ludi i išli psihijatrima iako sam i sam prvi put liječen kod psihiča 96.godine od kada mi je dijagnosticiran PTSP i liječim se i danas,ali Ja sam radio, nisam htio priznat da imam problem iako su svi drugi vidjeli ja im nisam dao za pravo. Radio sam do 2009. dok nisam dobio srčani udar. I zaključak nije bolest posljedica DR.I sad normalno kao i velika večina Branitelja podižem tužbu protiv te iste Hrvatske jer mi ne priznaju kao ni Tebi ništa. Moj ti je savjet sve papire koje imaš na hrpu i kreni u osobnu bitku protiv nepravde i poniženja.Ne predaj se jer,za utjehu ima nas još koji smo poštenjem zaradili status budala.Pozdrav svim Braniteljima ma gdje bili!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija