Jump to content

Ovrha na plaću


mousezg

Preporučene objave

ukratko....

 

Prošlo ljeto sam naručio satelitsku antenu. Ista je namontirana, te usluga koju sam naručio radila je ravno jedan dan. NAkon tog dana ta usluga više nije bila moguća, i kako ono što sam ja naručio nije bilo moguće prema dogovoru sa tom tvrtkom, odlučio sam da im neću platiti, jer su me preveslali, i da si dođu po namontiranu opremu.

 

To je tako stajalo 3 mjeseca. U međuvremenu sam se preselio iz te obiteljske kuće gdje je antena namontirana. Nakon 3 mjeseca ta ista firma mi se javlja da gdje je njihova antena ? Rekao sam im da tamo i gdje je namontirana i da si dođu po nju. To nisu učinili. Tu je usljedilo prepucavanje preko e-maila, a tu korespodenciju čivam i dan danas. I odjednom pismo od odvjetničkog ureda za ovrhu. Istog trena zovem odvjetnicu, i dogovaramo se da će netko od te firme doći po oprem i da će mi se netko javiti do petka ( bila je srijeda ). Dosao je taj petak i još mnogo dana je prošlo, meni se nije nitko javio. Danas dolazi u firmu rješenje o ovrsi .

 

Sad mene zanima, iako ja posjedujem korespodenciju gdje je jasno vidljivo da uslugu koju sam trazio nisam dobio, i da želim vratiti opremu, iako više ne živim tamo, i da mi ta oprema netreba, i postignut je dogovor ( usmeni ) između mene i odvjetnice da se oprema vrati, meni dolazi ovrha na plaču za uslugu koju nisam dobio.

 

Dali postoji neki način da se to stopira ? Zasto da ja platim za nešto što nikada nisam dobio, i pokazao sam dobru namjeru da vratim robu iako ne živim na toj adresi više i veliki mi je problem doći do te opreme ali sam ipak spreman nekako osigurati da se ta oprema vrati.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prva greška: po zakonu o potrošačima trebali ste prijaviti kvar odmah i tražiti da vam poprave ili da odnesu opremu koju su postavili, sve to u pisanom obliku poslano preporučeno, za to ste imali nekih 7 dana.

druga greška: odvjetnica vam je slaba jer je dogovorila nešto usmeno. recite joj da ide u školu da joj vrate novce. ništa bez pisanog traga sa potpisom »poslano« i to u nekom zakonskom roku.

pretpostavljam da na rješenje o ovrsi ima neki rok žalbe. priložite svoju korespodenciju preko emajla i zamolite svoju sada već bivšu odvjetnicu (nadam se) da vam bude svjedok o usmenom dogovaranju vraćanja antene. možda nešto i postignete.

ako je rješenje o ovrsi pravomoćno, (prije će vam uzeti lovu) imate šanse da vratite ovršena novčana sredstva sa privatnom tužbom protiv ovrhovoditelja sa predočenjem svih dokaza kojima raspolažete da ste u pravu i po mogućnosti sa živim i kompletnim uređajima koje su oni postavili.

 

sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo, ne radi se o mojoj odvjetnici, već o "njihovoj".

 

Kao drugo, pisao bi ja zalbu na prvo rješenje , ali smo tada sve usmeno dogovorili pa mi je rok istekao prije par mjeseci.

 

Sada sam dobi rješenje u firmu, vjerojatno pravomoćno da mi skinu taj iznos sa plače.

 

Što dalje ? tražit odvjetnika pa tužiti ? Dali ovo moram platiti pa onda tužba ili da ne plaćam tj. firma ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko je Rješenje o ovrsi pravomoćno (nadam se da ste naučili da se više ništa usmeno ne rješava - vrlo dobronamjeran savjet) nemate više opciju misliti se da li ćete platiti ili ne. Odnosno, ako Vam je ovrha na plaći, poslodavac je taj koji mora skidati dosuđeni iznos, a ukoliko to ne radi i sam odgovora za štetu nastalu ovrhovoditelju. Kako ste rekli da imate dokaze, možete pokrenuti parnicu.

 

Lp,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija