Jump to content

krivi vlasnički list


anonimno

Preporučene objave

Molim Vs za jedan savjet.

Trenutno sam u realizaciji kupnje stana.

U vlasničkom lisiu piše da se stan nalazi na 8.katu,međutim on je na 7.katu,8. uopče ne postoji.

Sadašnji vlasnik je išao u gradsko stambeno gospodarstvo (od njih je 1993 kupio taj stan i tada je krivo navedeno u ugovoru) i oni su mu rekli da treba napraviti aneks ugovora u kojem če se to ispraviti.

S obzirom da smo mi več napravili predugovor i predali ga banci zbog kredita zajedno sa vlasničkim listom (i u jednom i u drugom piše 8.kat) zanima me da li taj ispravak mora napraviti sadašnji vlasnik ili ja mogu kupiti taj stan pa da onda ja tražim ispravak.Koliko se čeka ta promjena u vlasničkom listu?

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prepporucam vam da to napravi stari vlasnik jer se vi bez tog aneksa necete moci upisati. Moze vam se dogoditi da kasnije mjesecima trazite tko je njemu prodao stan i kad ga nadjete da vam tip ne zeli potipisati ankes pa da ga morate sudskim putem ganjati.

 

Ako stari vlasnik ima zelju prodati stan, neka napravi taj aneks i ocisti vam situaciju.

 

Upis se moze cekati i godinama a ako se radi o kreditu, neka preda pozurnicu na sud pa ce se stvar ubrzati. Ovisi i o kojem se sudu radi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stari vlasnik će napraviti aneks ugovora i onda se to predaje na sud i tek sudskom odlukom se ispravlja vlasnički list.U Gradsko stambeno komunalnom gospodarstvu su nam rekli da mi ne mijenjamo predugovor i ugovor odnosno da ostavimo 8.kat i da nečemo imati nikakvih problema prilikom upisa vlasništva jer če biti vidljivo da se radi o istom stanu bez obzira što če u međuvremenu biti napravljen ispravak vlasničkog odnosno ugovor i promjenjeni vlasnički list se neče slagati.

Ne znam ,mene je malo frka da ču poslije imati problema zbog toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A zasto onda ovom tipu rade problem oko kata???

 

Pricaju gluposti. Ni vama se nece slagati opis nekretnine ako je stan na 7. a ne na 8. katu, bas kao sto se ne slaze ni trenutnom vlasniku. Ili cete i vi morati napraviti aneks ugovoru kojim cete precizirati kat (kao sto i on sada mora) ili sacekati dok se izvrsi promjena u gruntovnici pa onda zakljuciti ugovor s pravim podacima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma da, i meni se čini da bi poslije moglo biti problema.S obzirom da smo mi več napravili predugovor mislila sam da je najbolje da napravimo ugovor u kojem čemo navest pogrešan,8.kat (tak da taj damo u banku,da nam oni ne rade probleme) i da odmah napravimo aneks u kojem čemo napisati točan, 7.kat tak da prilikom upisa vlasništva dam ugovor i aneks.Onda valjda nebi smjelo biti problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Vec u banci cete imati problema s tim. Banka jaaaaako tesko daje kredite za nekretnine cije vlasnistvo nije cisto a ako nemate uredan vlasnicki list i sukladno njemu zakljucen makar predugovor... bojim se da nista od kredita."

 

Što se banke tiče,oni nam ne rade nikakve probleme (kredit je več odobren,jučer nam javili) jer smo mi u banku dali predugovor na kojem piše da kupujemo stan na 8 katu i priložili smo in vlasnički list na kojem isto to piše.

U ugovoru čemo isto to navesti i što se banke tiče to če sve proč bez problema.

Sadašnji vlasnik če napraviti aneks ugovora s Gradsko komunalno stambenim gospodarstvom od kojeg je otkupio stan i temeljem tog ugovora če tražiti ispravak vlasničkog lista.Jedino je problem u tome što nas mogu zezati kad čemo mi sebe upisivati kao vlasnici jer če vlasnički biti izmjenjen na 7.kat ,a naš ugovor glasi na 8.,pa sam zato mislila odmah napraviti i aneks koji naravno ne bi dala u banku nego bi ga samo priložila prilikom zahtjeva za upis vlasništva.Rekli su nam da nam ni to ne treba jer če se na vlasničkom vidjeti da je napravljen ispravak.ali ja bi ipak to napravila ,za svaki slučaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija