Jump to content

Dozvola za boravak u RH - spajanje obitelji


Lorianne

Preporučene objave

Poštovani,

 

moj dečko koji je državljanin Rumunjske i ja odlučili smo od ove godine živjeti zajedno u Hrvatskoj. Svjesni smo da je njemu za to potrebna dozvola za boravak pa me zanima što se priznaje kao dokaz postojanja izvanbračne zajednice?

8.2.2011. biti ćemo u vezi tri godine, ali nemamo nikakvih formalnih dokaza o našoj vezi, je li dovoljna samo naša pisana izjava?

 

Unaprijed zahvaljujem,

Lori

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o strancima, imaš i na MUP-ovim stranicama sve napisano što i kako vezano za to pitanje, tako da sad ne ponavljam ovdje. Inače ova tema je bila x puta na ovom formu.

Uglavnom za njega je važno da nije kažnjavan, da je stvarno tvoj dečko i da namjeravate živjeti na istoj adresi naravno zajedno.

Hoće li vaša zajednica bit Bračna, Izvanbračna to je manje važno, jer nadležne službe će utvrditi jeste li zajedno ili niste.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobar dan!

Mene također zanima isto, kao i Lorriane, samo što je moj dečko državljanin BiH. Razlika je i u tome što sam ja redovna studentica. Našla sam Zakon o strancima,ali iskreno, ništa mi nije jasnije nakon što sam ga pročitala. U MUP-u nisu bili raspoloženi za precizno odgovaranje na moje pitanje pa Vas molim, unatoč tome što je ova tema bila x puta na forumu da mi objasnite što je sve potrebno i kakva on prava ostvaruje ako je moj izvanbračni supružnik. Unaprijed Vam zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija