Jump to content

Slijedni broj izdanih računa R-1


ivanstarim

Preporučene objave

Gdje stoji ta obveza ? Gledam zakon o pdv-u i pravilnik i nigdje nema toga. Postoji knjiga izdanih računa i tu je posebno navedena kolona redni broj i posebno broj računa. Zar nije redni broj zapisa u knjizi izraz slijednosti računa, a ne broj računa. Zar nije apsurdno da tablica ima dve kolona koje imaju iste informacije.

 

Po tome da li mogu imati slučajno generirani (jedinstveni) broj izlaznog računa ili moram nekome (i kada) ne neki način dokazati slijed izdavanja tih računa. Zar nije upis u knjigu izdanih računa upravo manifestacija te informacije ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Redni broj knjige IRA ne mora biti i broj računa bez obzira na slijednost. Upravo je tu i odgovor za @redovit: možete izdavati račune pod brojevima kako ste naveli.

 

Zakonodavac ne nalaže da se računi izdaju od broja 1.. na dalje pa tako možete slobodno formirati brojeve računa u formi jednog ili više brojeva ili kombinaciji slova i brojeva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija