Jump to content

Kako pokrenuti razvod braka?


malacici

Preporučene objave

Željela bi pokrenuti postupak razvoda braka, a ne znam odakle početi. Živim u rodnom mjestu mog supruga, a željela bi se vratiti u svoj rodni grad. Imam troje djece. Da li moram podnijeti zahtjev u gradu u kojem trenutno živim ili je svejedno gdje ga predajem. Usto, nije mi baš jasan taj postupak mirenja, koliko to traje i može li se ubrzati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Brakorazvodni postupak se pokreće podnošenjem tužbe za razvod ili sporazumnim prijedlogom za razvod braka (ukoliko ste oba dvoje suglasni da se razvedete), a budući da još uvijek živite u rodnom mjestu supruga tužba se podnosi sudu koji je nadležan prema mjestu prebivališta tuženika tj. supruga!

 

Nakon podnošenja tužbe sud će na prvom ročištu odrediti postupak posredovanja radi mirenja kod CSS budući da imate djecu (pretpostavljam malodobnu), a nakon što Vas i supruga saslušaju, sastavit će mišljenje koje se šalje na sud i dalje slijedi rasprava.

 

Postupak posredovanja pri CSS traje zavisno od centra do centra, negdje se to rješava brže negdje dulje, ovisno o situaciji!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

malena ispravka: CZSS provodi postupak posredovanja. nekoć, kada se prvo išlo na CZSS pa potom na sud, taj se postupak nazivao mirenjem i ponekad se dešavalo da se djelatnici CZSS-a doista angažiraju pri pokušajima spašavanja braka. danas toga više nema: CZSS napravi psihološku obradu bračnih drugova i djece, ponekad provjeri stambene uvjete kod onog roditelja kod kojeg bi djeca trebala nastaviti živjeti, izradi mišljenje i dostavi ga sudu.

cijeli se postupak može značajno ubrzati ukoliko se radi o sporazumnom razvodu, tj. ako su se bračni drugovi dogovorili oko toga s kojim će od njih djeca nastaviti živjeti, koliko će se često onaj drugi roditelj s njima susretati, te koliku će alimentaciju plaćati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija