Jump to content

2000 - 2010


kanavaca

Preporučene objave

tužitelj je 25.travnja 2000 godine podnio sudu ovršni prijedlog protiv mene , ja sam 9. listopada 2000 godine podnio prigovor i odbacio sve navode u ovršnom prijedlogu.

 

 

rješenjem suda ovrha je broj ......od 16.veljače 2009 stavljeno je van snage rješenje o ovrsi suda od 13. rujna 2000

u dijelu kojim je određena ovrha i ukidaju se provedbene radnje , s time da će postupak nastaviti kao u povodu prigovora prtotiv platnog naloga te je po pravomočnosti rješenja spis ustupljen parničnom odjelu suda.

 

glavna rasprava je sazvana 16.ožujka 2010 god te sam istaknuo da sam dug platio , da dokaze za to nemam jer nitko pa ni ja 10 godina ne čuva plaćene račune također istaknio sam prigovor zastare da je glavna rasprava trebala biti sazvana prije i da je taj predmet u zastari.

 

saud je 28. prosinca 2010 godine donio presudu da se održava na snazi platni nalog sadržan u rješenju o ovrsi tog suda .

Sud u obrazloženju presude nije se ni osvrnuo na moju izjavu da račune kao dokaz da sam platio nemam jer da ih nisam dužan čuvati 10 godina i nije se osvrnuo na moj prigovor zastare sazivanja parničnog postupka .

 

moram napisati žalbu , pa vas molim za pomoć ima li smisla pisati istu ako da našto se pozvati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zastara vam nastupa nakon 10 godina, a to bi u vašem slučaju bilo 25. travnja 2010. pa sud nije smatrao da vam to treba posebno napomenuti, jer kada ste se na to već pozvali onda i znate brojiti. vi ste imali jedno postupanje suda unutar 10 godina (16. veljače 2009.) a zastara se odnosi na nepostupanje unutar 10 godina što vas sada od zadnje rasprave vraća na početak odbrojavanja zastare. što se tiče izgubljenih uplatnica sud bi vam to priznao da je 10 godina prošlo od dužničkog odnosa do pokretanja postupka. kada se za dug pokrene postupak na sudu dobro je čuvati svaki dokaz o podmirenju duga nakon pokretanja tog postupka, makar se on razvukao na 10 godina jer se radi o vjerodostojnom dokazu i jer je to u vašem interesu. ovako sud smatra da muljate. sada će vam vjerojatno sjesti na plaću/mirovinu preko fine.

u svakom slučaju pišite žalbu ako smatrate da imate osnove. razgovarajte sa odvjetnikom

 

sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kada su sve stranke u postupku dobile rješenje u njemu je stajala pouka o pravnom. što bi značilo imate li pravo na žalbu, a ako imate koliko je to dana(8-15 dana, s tim da se ne broji onaj dan kada ste primili rješenje). ako se nista žalili rješenje je pravomoćno nakon isteka navedenog perioda. ako na žalbu imate pravo i žalili ste se trebate čekati odgovor suda koji ovisi o tome koliko sud ima posla, a to može potrajati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u vašem slučaju tužitelj je odustao od jednog načina ovrhe jer se u periodu od devet godina nije uspio naplatiti pa je pokrenuo drugi način ovrhe a sve kako bi se pokušao naplatiti i dobio daljnjih deset godina vremena da dođe do svoje imovine. tako vam teoretski, a kao što vidite i praktično, nema zastare za ovrhu. moguće je da ju vrate vaši pravni nasljednici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

lazare.

o cemu pricate , moj cijeli dug za ovrhu je 215 Kn koji sam platio prije 8 godina nazalost nemam dokaze za to jer nisam duzan cuvat racune toliko dugo .

 

naime ovrhom su prikazali dugovanje za 1 2 3 4 mjesec ispostavilo se da sam im platio za 1 i 4 mjesec , naravno to nisu knjizili a ja nemogu dikazat jer nemam racune sta je i normalno da ih toliko dugo ne cuvam.

a vas savjet da pravni nasljednici ........ nemojte savjetovat na ovim stranicama koje su ozbiljne

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija