Jump to content

odvod oborinske vode s krova + klima uredjaj


VestaHR

Preporučene objave

Susjedova kuca nalazi se sa straznjom i bocnom stranom na samoj granici mojeg dvorista. Nakon adaptacije kuce oborinska voda sa straznjeg dijela krova iz oluka pada na moje dvoriste. Prije adaptacije oborinska voda je bila iz oluka sprovedena s cijevi na fasadi susjeda u njegovo dvoriste ispred kuce. Ja smatram da se ponovno mora izvrsiti isto rjesenje jer svatko mora svoje oborinske vode voditi u svoje dvoriste.

 

Isti susjed ja vanjsku klima jedinicu stavio na zid svoje kuce iznad mog dvorista (naime zid kuce je na medji tako da se klima jedinica nalazi na oko 3 m visine iznad mog terena), te tvrdi da to ima pravo dok ja smatram da nema.

Da li sam u pravu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Molim ako mi tko može reći zakonski članak po kojem je obvezno odvoditi oborinske vode na svoju česticu. Naime, susjed me malo, malo poplavljuje jer je žlijeb svoje kuće usmjerio točno u moju kuću. Znam da ima u zakonu o vlasništvu (odvođenje kišnice), ali ako ima još kojegdje pogotovo ako postoji koja inspekcijska ili prekršajna mjera jer za parničenje nit vremena nit novaca.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija