Jump to content

Ovrha na plaći supruge ovršenika


charlie1

Preporučene objave

Da li je moguće da se ovrha provede na plaći supruge ovršenika s obzirom da on nije redovno zaposlen (radi na crno) i nema imovine (auto koji ima glasi na suprugu). Da li, u slučaju da se sa ovrhom može ići na plaću supruge (ili na automobil), u prijedlogu za ovrhu treba to navesti i da li treba priložiti dokaz da su u braku? Kako doći do tog dokaza (vjenčani list ili nešto drugo)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To znam. Ovdje se ne radi o kreditu. Dužan mi je za sudske troškove jer je izgubio sud. Automobil su kupili u braku samo što glasi na ženu (dakle zajednička je imovina i to nije sporno). No da li mogu sjest na ženinu plaću (što bi bio najefikasniji način naplate), to ne znam. Kao što ni ne znam da li to moram navesti u onom prijedlogu za ovrhu i da li onda moram dokazivati da su u braku, itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vi možete podnesti prijedlog za ovrhu da se provede na automobilu. navedete da ovršenik ima automobil, koji glasi na ime njegove supruge, ali je zajednicki kupljen tijekom braka pa se smatra bracnom stečevinom i kao takav moze se ovršiti. međutim, to vam se isplati samo ako ste sigurni da tijekom postupka ovršenik neće dostaviti neki dokument iz kojega se vidi da je njegova supruga sama kupila auto novcem od vlastite place ili je sama digla kredit pa ga isto tako sama i otplacuje - jer to ne spada u bracnu stecevinu, tada necete moci provesti ovrhu, te ce vam sud odrediti nov rok u kojem cete morati dostaviti novi prijedlog za ovrhu ili ce se ovrha obustaviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stvar(u ovom slučaju automobil )kopljena u braku i novcem koji je zarađen radom u braku je bračna stečevina (vlasništvo 1/2 i 1/2)

stvar kupljena kreditom koji se vrača novcem zarađenim u braku je takođe bračna stačevina .

 

stvar kupljena novcem koji je dar(roditelji,rodbina ,prijatelji ...)je osobna imovina

 

stvar kupljena kreditom koji se otplačuje darovanim novcem je osobna imovina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li je zbog svega ovdje navedenog možda najbolje da pričekam sa ovrhom tj. da za sada ne dajem prijedlog za ovrhu dok se ne ukaže bolja prilika (dok se eventualno ne zaposli)? Koliko dugo mogu čekati (radi se o troškovima sudskog postupka koji je rješenjem odredio sud), da li je rok za pokretanje ovrhe kod tog slučaja 10 godina? I još nešto, molim. Ako on eventualno ima (što je vrlo moguće) neki račun u nekoj banci, da li i kako mogu sjesti na njega? Kako u tom slučaju (u prijedlogu za ovrhu) navedem predmet ovrhe? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uobičajeno je da se prvo radi opomena, odnosno pokušate s dogovorom. Ukoliko druga strana uopće ne reagira na ove dopise, radite prijedlog za ovrhu ( prema rečenom, na temelju ovršne isprave, pretpostavljam ), prijedlog šaljete sudu i određujete predmet ovrhe. Ne možete tražiti ovrhu na pokretninama ( automobil ) ukoliko prije toga niste pokušali ovrhu drugim sredstvima na drugom predmetu ovrhe. Također, postoje neke stvari koje biste trebali obaviti prije ovakvog prijedloga. Mislim da bi Vama bilo najbolje uzeti odvjetnika da Vam ovo obavi. Sami provjerite koliko Vam se isplati ( ne znam o kolikoj se sumi troškova radi, očito nešto ogromno kada želite odmah ovršiti auto, i to još suprugin?)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija