Jump to content

uvjetna


tkosam

Preporučene objave

pomoć....već sam slala upite o svom slučaju.Jedan klijent me tužio da sam uzela njegove novce i nisam ih predala u firmi.Za datum kad mi je, navodno, dao novce, naveo je datum kada je te novce uplatio u pošti za što imamo izvod u firmi i dostavila sam ga na sud ad sam slala podnesak.Ne znam što još moram dokazati kad imaju službenu potvrdu kad je i gdje uplaćen taj iznos.Ipak ,sudac je tek danas skužio da ima tu potvrdu o uplati pa će ju malo proučiti.Problem je što je predložena zatvorska kazna od 9.mj.Sumnjiv mi je i sudac jer je bio već dio puno većih afera, kreće se po noćnim klubovima gdje radi klijent koji me tužio... Ako uzmem u obzir da mi stvarno presude da sam kriva, unatoč dokazima, jel moguće da mi se ta kazna preimenuje u uvjetnu kaznu zbog posla, malodobne djece, mame 100% invalida.Ja ću se žaliti do sudnjeg dana, ali ne dajem previše nade jer sam već jednom ni kriva ni dužna nastradala.

 

Molim vas odgovor što prije, neko iskustvo, sudsku praksu, prijedlog.

 

hvala,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

radi se o tom da me terete za iznos od 1000 Eur.Glavno ročište je dva puta odgođeno.Ja sam odmah na optužni prijedlog poslala svoj podnesak i očitovala se po svim točkama i priložila nedvojbene dokaze-da nisam uzela novce i da nisam sama izradila tu ispravu jer postoji u sustavu moje firme.Sudac to očito nije ni pogledao već me zvao na telefon radi odgode ročišta.Nisam imala pojma da suci zovu okrivljenike.Tek kad sam ga pitala za tu uplatu koju sam priložilA, A ONA JE SLUŽBENI DOKUMENT IZ BANKE MOJE FIRME I NA NJEMU SU SVE UPLATE IZ TOG PERIODA KOJE SU SJELE NA NAŠ RAČUN(FIRME) s podacimo tko ih je i kada uplatio. Datum uplate je isti kao i datum kada tuženik tvrdi da mi je dao novce.Sudac je rekao da će to pogledati i imat ćemo ročište za mjesec i pol.Muž hoće da uzmem odvjetnika ,a ja ne želim jer mislim da imam dovoljno dokaza da dokažem svoju nevinost.Zapriječena kazna je 9 mjeseci zatvora za oba djela koja mi se stavljaju na teret.Imam dvoje djece, mamu invalida 100%, posao koji gubim zauvijek ako me optuže.Zanima me da li se takve kazne mogu izreći kao uvjetne.Pitam jer me baš ne prati sreća.Naravno, na sve osim oslobađajuće presude ću se žaliti, ali mi smo svi doma u teškom stanju i rastrojeni od cijele situacije.Ja sam mislila kad sudac vidi uplatu da će odbaciti tužbu, a on spis nije ni taknuo. Jel ovo dovoljno iscrpno? Molim vas neki odgovor ili savjet.Svi me straše, od muža do odvjetnika, ali ja nisam kriva.Ne želim podpasti pod tu psihozu.Pa valjda pravo i pravda imaju neke veze. :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako je iznos samo 1000 EUR, čudno mi je da traže bezuvjenu kaznu od 9 mjeseci.

 

Da slučajno u optužnom prijedlogu ne piše "koja se neće izvršiti ako okrivljeni ne počini novo kazneno djelo u roku 3 godine"??

 

Ako traže bezuvjetnu onda mi je to stvarno puno i nema logike.

 

Inače ako uzmete odvjetnika i oslobode Vas, sud je dužan podmiriti troškove Vašeg odvjetnika ako Vas tereti državno odvjetništvo, odnosno tužitelj ako Vas goni kao privatni tužitelj.

Odvjetnik zna dobro doći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, radi se o 1000 Eura za koje sam priložila dokaz o uplati na račun firme.Datum je isti kao i datum za kada me tužitelj tereti.Znam da odvjetnik dobro dođe, ali ja jednostavno nisam uzela te novce.Pa zar je moguće da te netko pošalje u zatvor unatoč dokazima? U optužnom prijedlogu ne piše ništa o toga što ste naveli. Drugo, čudno mi je da me sudac zove na mobitel.Kako da to uopće shvatim? Jedino dobro u tome je što sam mu skrenula pozornost na uplatu koju do tada nije ni vidio.Po netu kruže svakakve priče o navedenom, bojim se i pomisliti na pozadinu cijele priče.Noćni klubovi, striptiz barovi i moj tužitelj koji radi kao konobar u jednom od njih.Trudim se o tome i ne razmišljati, ali znam kako to obično biva.Ako me osude na bezuvjetni zatvor moj život je završen jer mi djeca ne bi mogla to podnijeti.Ili da snimimo nastavak filma "mama na službenom putu"?Zanima me da li se takva kazna može preimenovati u uvjetnu, ako me ipak osude?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vjerojatno, ali tamo piše da sam oštetila i svoju firmu, a oni su još davno napisali svoje mišljenje da nisu oštećeni jer su novci na računu firme, a i ja dalje radim unatoč tom nemiom događaju.Inače, da sam uzela novce u firmi dobila bih momentalni otkaz.Ako nisam uzela novce zašto bih bilo što krivotvorila i koju bi meni to korist donijelo? Meni kao laiku to izgleda jako jednostavno, ali očio ima nešto što ne znam ili ne razumijem.Meni je nevjerojano da netko napiše da mi je dao novce, a ja sam tada bila u Zagrebu i na fax čekalu uplatnicu od tužitelja.Molim odgovor da li je uobičajeno da sudac zove okrivljenika?Ja na ročištu mogu samo ponavljati što znam da je bilo, ali očajna sam do bola jer nisam kriva,a kazna je zastrašujuća. :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Očito ima nepoznanica.

 

Mislim da je ipak potrebno da angažirate odvjetnika jer, iako ste upoznati s većim dijelom, možda ne baratate dovoljno s činjenicama koje idu u Vašu korist i Vašu štetu.

 

Nek Vam odvjetnik ima iskustva u kaznenom pravu.

 

Nek prije rasprave pregleda temeljito spis.

 

Sudac može nazvati da bi odgodio raspravu, ali se onda pošalje nakon toga poziv za novu raspravu.

 

Uvijek možete u kaznenoj pisarnici suda provjeriti kada Vam je sljedeće ročište

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e sad me stvarno čapila panika.Zar može biti još nešto što nije navedeno u optužnom nalogu? Mislim, da me terete za još nešto to bi valjda pisalo u optužnici.Znam da tražim previše od vas i uzurpirala sam forum, ali to mi je kao pshoterapija ( možda ste vi ustvari fulali zvanje), ali da li me stvarno mogu strpati u zatvor? Meni se ne čini da postoje nesumljivi dokazi protiv mene.Što ako sudac prihvati dokaz vezano za uplatu koju sam priložila jer to je fakat neosporno.Što se tiče krivotvorenja u 21. stoljeću kako ja mogu dokazati da nešto nisam napisala, napravila kad svaka šuša ima komp, skener i osnovno informatičko znanje? Da li me po jednoj točci optužnice mogu osloboditi,a po drugoj osuditi ili sve ide u "kompletu"?

Jel u tom slučaju kazna manja pa prema tome može biti uvjetna.Jer ako nisam uzela novce i to se pokaže, a hoće, onda mi ostaje kazna od tri mjeseca ,a ne devet mj.Ako me već misle osuditi kako da se izborim za uvjetnu? Ima li utjecaja na presudu što sam majka malodobne djece,redovno zaposlena,i što bi moje zatvaranje napravilo puno veću štetu kod moje djece i u mojem životu( ostanak bez posla i struke)nego što bi itko imao koristi da me se zatvori?

Evo još samo ovaj odgovor molim i više vas neću daviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koliko sam shvatio??(bez uvrede) vi ste krivotvorili nekakvu uplatnicu da ste nesto uplatitli(a niste),kada su shvatili da je uplatinica krivotvorena a na banku nije sjeo taj iznos,prijavili su policiji ,policija vas tereti za kazenno djelo krivotvorenja sa materijalnom štetom od 1000 eura(kako vi navodite),vi u međuvremenu uplačujete novac te na kraju štete nema?? ali ne znači da se treba odustati od kaznenog progona,jer napravili ste kazneno djelo krivotvorenja a na ruku vam sada ide što u tom postupku neče biti oštečenika(jer ste naknado uplatili tzv.pravi novac)to vam je velika prednost što niste nikoga oštetili,nitko nije oštečen?ali,zar je trebalo doči do toga svega??? mogli ste odmah uplatiti "živu lovu" i sve 5 a ne pokusavati izbjegavat plačanje pritom se koristiti nezakonitim radnjama(krivotvorenje),zbog toga če vas sud kazniti ali kazna če dakakoo biti smanjena ( sa onih 9mj) jer nitko nije oštečen.(tzv.nema duga prema nikome)sud če vas kazniti samo iz razloga da ne ponovite takvo što a i kao opomena svima drugima da ne pokusavaju nesto slično..dal ce se uspijeti dokzati da ste vi izradili tu uplatnicu toliko informacija nemam,ali naravno da ju nije napravio neki automehanicar ???,nego neka osoba iz vašeg kruga koja je u tom poslu...po mojoj procijeni oeckuje vas uvijetna kazna ,ali nesto veča cca 2 godine na 4god uvijeta..ovo vrijedi samo u slučaju da se tako desilo...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sve ste krivo pokopčali.Nisam uzela novce već ih je klijent sam uplatio na račun firme, a naknadno mene tužio da sam uzela od njega noce i zadržala ih.Zaboravio je da postoji trag novca tj. njegova uplatnica koju je sam uplatio i dan kada su ti novci sjeli na račun moje firme s podacima tko ih je i kad uplatio.Znači, uopće se ne radi da sam ja te novce uzela.Na osnovu te uplate se radi jedan dokument(vrijednosni papir),za koji tužitelj tvrdi da sam ga ja sama izradila (jer tvrdi da sam uzela novce, mada zna da nisam i laže).Međutim i ta isprava postoji u sustavu moje firme pod tim brojem koji on tvrdi da je krivotvoren.

Problem je što moj podnesak na optužni prijedlog suac nije ni pogledao, i tek je neki dan vidio dokaze o uplati.Uplata je izvršena na jednom otoku, a ja sam u to vrijeme bila u Zagrebu.Nadam se da sada kad je vidio uplatu koju im je poslala moja firma koja stoji iza mene i okvalificirala je ovu tužbu kao pokušaj klijentove prevare nas ipak shvati da me tereti bezveze.Bez uvrede, JA ČEKAM ODGOVOR OD UTJERIVAČA I NE DA MI SE DOPISIVATI I LAMENTIRATI NA OVU TEMU

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam mislila da sam sve napisala.Terete me da sam uzela novce i sama izradila ispravu.Znači dva kaznena djela.ODO je naveo i moju firmu kao oštećenog, a firma se očitovala da nije oštećena i priložila dokaz o uplati tužitelja koja je uredno sjela na račun firme.Drugo kazneno djelo je krivotvorenje, ali ni to nisam napravila jer isprava pod tim brojem postoji u sustavu moje firme.Međutim,sudac nije vidio do sada uplatu jer nije kužio kaj je to pošto izgleda kao skripta( to je popis uplata koje su izvršene na račun moje firme u tom periodu, a između ostalih i uplata tužitelja).Mene još samo zanima,ako me oslobode krivnje za prvo djelo jer postoje neosporni dokazi da ga nisam počinila,a za drugo djelo mi je teško govoriti jer ne znam njihove argumente i dokaze, je li moguće biti osuđen samo za jedno djelo i s obzirom da je onda kazna manja da ona bude uvjetna? Ja imam sve dokaze i firma bi me davno nogirala da sam bilo što od toga napravila.I to je valjda neki dokaz.Hvala na strpljenju.Deder još taj odgovor pa se više ne javljam do presude.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani Utjerivaču,

neki dan sam imala glavnu raspravu i na njoj me ispitivala predstavnica ODo-a.Sve je bilo korektno, osim što mi nije jasno kako se dogodilo da je mene tužio moj klijent ,a kao oštećeni se pojavljuje moja firma i mada je firma tu na mojoj strani i izdala mi je svu potrebnu dokumentaciju koja mi je potrebna za obranu, oni i dalje inzistiraju da se pred sudom netko pojavi iz firme.Na pozivu koji je poslan mojoj firmi rečeno je da ako se oštećena strana ne pojavi i ne očituje pismeno o slučaju, smatrat će se da se ne smatra oštećenom i nema daljnjih potraživanja ili tako nekako.To mi je objasnila naša pravnica i rekla da zbog toga nitko neće ići jer je to dovoljno da me oslobode te krivnje vezane za optužbu za pronevjeru.Ipak u zaključku s ročišta piše da ODO inzistira na pojavljivanju nekoga iz firme.Moji u firmi nemaju se namjeru pojaviti, eventualno će poslati neki podnesak.Hoće li to onda biti dovoljno za sud?Zanima

me kako su oni stavili moju firmu kao oštećenika, a ja i dalje radim u toj firmi( prošlo je već 5 godina od kad se po navodu klijenta dogodio taj slučaj pronevjere i krivotvorenja)Ja bih isti čas dobila otkaz da je to bilo tako i da moja firma to sumnja.Također , kao svjedoka su pozvali i sestru mog klijenta koja je bila moja prijateljica, dužna mi je novce i sigurno će me tamo oblatiti bez ustručavanja.Problem je što ja nemam nikakve svjedoke, a kako može njena riječ vrijediti kad je tužitelj njen brat?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

 

 

Utjerivaču, jel može neko mišljenje u vezi dole napisanog-

 

tkosam je napisao:

Poštovani Utjerivaču,

neki dan sam imala glavnu raspravu i na njoj me ispitivala predstavnica ODo-a.Sve je bilo korektno, osim što mi nije jasno kako se dogodilo da je mene tužio moj klijent ,a kao oštećeni se pojavljuje moja firma i mada je firma tu na mojoj strani i izdala mi je svu potrebnu dokumentaciju koja mi je potrebna za obranu, oni i dalje inzistiraju da se pred sudom netko pojavi iz firme.Na pozivu koji je poslan mojoj firmi rečeno je da ako se oštećena strana ne pojavi i ne očituje pismeno o slučaju, smatrat će se da se ne smatra oštećenom i nema daljnjih potraživanja ili tako nekako.To mi je objasnila naša pravnica i rekla da zbog toga nitko neće ići jer je to dovoljno da me oslobode te krivnje vezane za optužbu za pronevjeru.Ipak u zaključku s ročišta piše da ODO inzistira na pojavljivanju nekoga iz firme.Moji u firmi nemaju se namjeru pojaviti, eventualno će poslati neki podnesak.Hoće li to onda biti dovoljno za sud?Zanima

me kako su oni stavili moju firmu kao oštećenika, a ja i dalje radim u toj firmi( prošlo je već 5 godina od kad se po navodu klijenta dogodio taj slučaj pronevjere i krivotvorenja)Ja bih isti čas dobila otkaz da je to bilo tako i da moja firma to sumnja.Također , kao svjedoka su pozvali i sestru mog klijenta koja je bila moja prijateljica, dužna mi je novce i sigurno će me tamo oblatiti bez ustručavanja.Problem je što ja nemam nikakve svjedoke, a kako može njena riječ vrijediti kad je tužitelj njen brat?

:-o
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 mjeseci kasnije...

Poštovani,

ovdje ću ugurati svoje pitanje.Da li postoji smetnja,odnosno da li će Povjerenstvo razmatrati odluku o uvjetnom otpustu ako je u isto vrijeme održavanja sjednice još uvijek na snazi Rješenje o prekidu izdržavanja kazne?ja ne vidim razloga da ne pogotovo ako su ispunjene pretpostavke za uvjetni otpust.

Zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija