Jump to content

pomozite molim vas


Asi

Preporučene objave

Ako je samohrani otac dvoje djece,od koga je jedno invalid-cerebralna paraliza,lisen slobode je li postoji kakav zakon da bude na uvjetnoj i da se stara o djeci.Djeca su stara 13(invalid)i 11 god.Majka ne dolazi(rijetko naleti na 10 min.i po mogucnosti dok su djeca u skoli)nakon sto ih je ostavila dok su jos bili mali i osnovala drugu obitelj.Prekrsaj-navodno je ukrao neki auto ali davno i dobio je 8.mjeseci.Ima li mogucnosti na zalbu s obzirom na djecu(baka se brine o njima-njegova majka),ili moze traziti od drzave da se oni staraju o djeci dok on odlezi.Doma nemaju nikakvih primanja osim onoga sto je on pridonosio dok je bio vani.Molim pomozite brzo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može uložiti žalbu zbog povrede odredaba kaznenog zakona, odnosno treba vidjeti je li nastupila zastara kaznenog progona budući da ste naveli da je djelo počinjeno davno ( za k. djelo krađe iz čl. 216. relativna zastara kaznenog progona iiznosi 3 godine od počinjenja, a apsolutna zastara 6 godina ). Sud na zastaru pazi po prigovoru optuženog, ako nije istaknut već tijekom 1stup. postupka, može se istaknuti u žalbi.

Otac se ovdje u sudskom postupku trebao pozvati na sve okolnosti koje ste ovdje naveli, te bi se mogla još u I st. presudi odrediti blaža mjera.

Također, u žalbi se mogu navesti sve ove okolnosti te tražiti uvjetni otpust. Kažete da je već lišen slobode? U izrečenu kaznu se uračunava svako oduzimanje slobode u svezi s kaznenim djelom, a može se tražiti uvjetni otpust nakon 1/2 odnosno 1/3 izdržane kazne ako postoje posebne okolnosti koje to opravdavaju ( okolnosti u kojima počinitelj živi, pobude zbog kojih je djelo počinjeno i općenito ukupnost svih društvenih i ostalih uzroka koje mogu biti od značaja). Skrb o djeci je još tijekom postupka trebao preuzeti nadležni Centar za socijalnu skrb.

 

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija