Jump to content

Prometni prekršaji


vanda_z

Preporučene objave

Dobila sam kaznu za nepropisno parkiranje na invalidskom mjestu.

U kazni je naveden datum i sat parkiranja,naravno moja registracija, tip auta..sve to je navodno bilo prije mjesec dana.

Taj dan u toliko sati sam bila na poslu koji se nalazi na drugom kraju grada od navedene lokacije u kazni. Na posao isključivo idem sa svojim autom i moje auto ne vozi nitko osim mene.

Štoviše, nikad s autom ni ne prolazim ulicom u kojoj su naveli da sam parkirala.

Piše da imam pravo prigovora u roku 8 dana..uopće neznam što bih napisala jer sam toliko bijesna..u kazni navode i značku policajca koji je opazio moje nepropisno parkiranje te njegov zapisnik..

 

Molim da mi netko odgovori:

 

Na koji način mogu dobiti uvid(i da li je to uopće moguće)u taj zapisnik?

Kome mogu podnijeti tužbu protiv tog policajca?

Što napisati u prigovoru?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prigovor protiv obaveznog prekršajnog naloga mogu u roku od osam dana podnijeti:

 

1. okrivljenik,

 

2. branitelj,

 

3. u korist okrivljenika mogu podnijeti i njegov bračni i izvanbračni drug, srodnik u uspravnoj liniji, zakonski zastupnik, posvojitelj, posvojenik, brat, sestra i udomljenik.

 

 

 

Prigovor se podnosi tijelu koje ga je izdalo ( MUP-u, Policijskoj upravi, Policijskoj postaji, ali naslovljen na nadležni Prekršajni sud budući da sud o istom odlučuje. Podnosi se u dva primjerka, jedan za MUP drugi za sud.

 

 

 

Prigovor se može podnijeti zbog:

 

1. poricanja prekršaja,

 

2. izrečene odnosno primijenjene prekršajnopravne sankcije ili određenih troškova u povodu izdavanja prekršajnog naloga.

 

 

U prigovoru zbog poricanja prekršaja podnositelj treba navesti razloge poricanja prekršaja (nije počinio prekršaj, djelo nije prekršaj, postoje okolnosti koje isključuju krivnju).

 

Kada tijelo koje je izdalo prekršajni nalog primi prigovor protiv prekršajnog naloga bez odgode će ga zajedno sa spisom predmeta dostaviti prekršajnom sudu nadležnom prema mjestu počinjenja prekršaja.

 

Sud će rješenjem odbaciti nepravodoban i nedopušten prigovor te prigovor kojemu se ne može ustanoviti podnositelj ili prekršajni nalog protiv kojeg se prigovor podnosi.

 

Ako prigovor ne sadrži potpis podnositelja, sud će pozvati podnositelja da ga potpiše u roku od 8 dana, a ako to ne učini, prigovor će se odbaciti.

 

Protiv rješenja o odbacivanju prigovora nije dopuštena žalba.

 

Prigovor koji ne sadrži druge podatke uzet će se u razmatranje. Ako prigovor ne sadrži osnovu ili ona nije jasna, smatrat će se da je prigovor podnesen zbog poricanja prekršaja.

 

U SVAKOM SLUČAJU UPUTITE PRIGOVOR NADLEŽNOJ POSTAJI MUP-a, NASLOVITE GA NA PREKRŠAJNI SUD. ŠALJETE DVA PRIMJERKA I OBA OBAVEZNO POTPIŠITE. PAZITE NA ROK OD 8 DANA. NAVEDITE SVE RAZLOGE I DOKAZE ZBOG KOJIH PRIGOVOR POBIJATE I ČEKAJTE. MOGU VAS I POZVATI NA SUD, A PO POTREBI I POLICAJCA KOJI VAM JE DAO KAZNU ODNOSNO, IZDAO PREKRŠAJNI NALOG, PO POTREBI DA SE SUČELITE, DA SE VIDI TKO GOVORI ISTINU. UKOLIKO IMATE I SVJEDOKE KOJI JAMČE ZA VAS TAKOĐER NAVEDITE U PRIGOVORU PA IH MOŽETE NA SUDU I PREDLOŽITI DA SE ISPITAJU.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija