Jump to content

Pravo na dijelove


pipara

Preporučene objave

Pred dvije godine sudjelovao sam u prometnoj nesreći sa materijalnom štetom! Imao sam alkohol u krvi, tako da sam bio i kriv u toj nesreći! Nakon popravka automobila (a za vrijeme popravka, nekoliko sam puta obavijestio osiguranje da mi isporuce i da cu tražiti dijelove koji su se mjenjali na oštećenom automobilu) ja do dijelova nisam i još i danas (nakon dvije godine) ne mogu doci! Šteta na automobilu ( dogovorena nagodbom, kojoj ja nisam mogao biti prisutan, a znalo se da ce se upravo mene teretiti za nadoknadu štete) iznosila je 43000 kn.,što je čak i nama laicima iznos izvan svake pameti! Ja sam nakon nepriložene dokumentacije (nisu imali ni jedan račun o ugrađenom dijelu, nisu postojali stari djelovi, iznos štete je plaćen oštećeniku, a ne servisu koji je auto popravljao...) dogovorio sa osiguranje da sam spreman platiti iznos od 28000 kn, a ostatak kad se meni uruce dijelove oštečenog automoila i dokaže krivnja i oštečenika (jer je njegov automobil bio parkiran na nepropisnom mjestu-nije bilo obilježeno parkirno mjesto i znak je zabrane parkiranja i zaustavljanja vozila)!Imam za isplatiti još 2 rate i cijeli sam izos od 28000 kn. isplatio! Što sad napraviti, čemu se nadati!?

Hvala

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pismeno preporučeno i sa povratnicom od osiguranja traži :

naziv ovlaštenog servisa gdje je izvršen popravak.

traži dostavu zamjenjenih djelova

uvid u fotoelaborat i izvid štete.

 

obavjesti ih da ćeš prestati isplaćivati (zastati sa isplatom) nečeg za što neznaš kakva je šteta i visinu štete ,vrijednost zamjenjenih djelova,ko je radio zamjenu (popravak)

 

dali ste potpisali nagodbu .

smatram da je u navedenom slučaju postojala podjela krivice.

dali je policija izvršila očevid.

 

ovo su pitanja o kojima ovisi Vaša obveza.

 

osiguranje kad plaća štetu dobije stare djelove i račun za izvršeni rad i djelove.

i Vi imate pravo tražiti i dobiti zamjenjene djelove i račun za izvršeni rad i zamjenjene djelove i znati za servisera koji je radio zamjenu djelova.

 

ako nije potpisana nagodba i preuzeta obveza

ja bi prestao sa daljnjom isplatom.

neka oštečeni u sudskom postupku potražuje isplatu štete koju mora i dokazati.

 

43.000,00 kn je cijena dobrug auta od 4-5 godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo, da pojasnim!

Naziv ovlaštenog servisa imam na raspolaganju-čak sam se i kod njih raspitivao za povrat rabljenih dijelova!

Uvid u fotoelaborat imam-gdje se točno i jasno (prema ljudima iz struke vidi da je maksimalna šteta na automobilu bila 10000 kn)!

Ali tu je problem: ja NE MOGU do dijelova koji su bili vrlo malo oštećeni ( primjer zadnji štosdenfer je stajao 80000 kn a na njemu je bila mala ogrebotina)!-ja znam da oštečenik imao pravo zamijeniti oštećeni dio,i ja se sa tim slažem, al gdje je onda završio taj očtećeni dio!?

Ja sam potpisao nagodbu kojom sam se obvezao isplatiti 28000 kn,naime to je brojka koju je osiguranje imalo zadnjim izvidom štete!U nagodbi još stoji da će osiguranje ostatak duga (razliku 0d 28000 kn do 43000 potraživati sudski,a ako se u dokaže da je i oštećenik djelomično kriv-NIŠTA)

Nakon zadnjeg izvida štete,naknadno su iz servisa zvali na dodatne izvide!!

 

Policija je izvršila očevid,al ni nakon dvije godine nemam nikakvo sudsko riješenje(jedino u prvom policijskom zapisniku gdje piše da je auto bio ostavljen na kolniku predviđenom za kretanje pješaka)!

Mislim da je kod izvida štete došlo do katastrofalih grešaka i sada bi ja to morao platiti!

NAPOMINJEM: svijestan sam da san kriv (alkohol), i platit ću stvarnu i realnu cijenu popravka, ali nisam spreman placati nešto za što nisam kriv! Ima šanse da na temelju neisporucenih oštećenih dijelova osiguranje smanji potraživanje(inače, prije potpisivanja nagodbe, ja sam tri mjeseca sa osiguranjem o tome raspravljao, no bezuspješno)!

 

HVALA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija