Jump to content

zastara ovršnog postupka


antispin

Preporučene objave

Molim za savjet .

Moja firma izgubila je spor sa bivšim djelatnikom presudom koja je postala pravomoćna 1999 g. (ovrha na žiro račun). S obzirom da je račun bio u blokadi nije se uspio naplatiti,te je protustranka pokrenula ovrhu na pokretninama mojeg poduzeća.Stavio sam prigovor treće osobe i dobio taj spor jer sam dokazao da pokretnine nisu vlasništvo moje firme.Spor završio 2010 g. Sada protustranka ponovno pokreče ovrhu na žiro račun te moja firma u žalbi navodi da je došlo do zastare jer je presuda postala pravomoćna 1999 g. Sudac upučuje na pokretanje tužbe za proglašenje ovrhe nedopuštenom.

Dali je došlo do zastare,dali mogu bez odvjetnika pokrenuti tužbu , isplati li se to uopće jer firma vjerovatno neće izaći iz blokade niti ima ikakvu imovinu na sebe tj. nemaju što za plijeniti.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

apsolutna zastara nastaje nakon deset godina od pravomoćne presude i ne činjenja ili postupanja ovrhovoditelja unutar tog roka. kada je bilo zadnje postupanje od strane tužitelja? kada si dokazao da pokretnine nisu tvoje. čini mi se da je postupanja bilo unutar zadnjih deset godina što znači da zastara nije nastupila.

 

sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija