Jump to content

korištenje pirotehnike


ilegallegal

Preporučene objave

pirotehnička sredstva 2. razreda nije dozovoljeno koristiti izvan propisanog razdoblja, to znam, ali ako se to prekrši, odnosno točnije, ako ispucam jedan jedini metak iz startnog pištolja ,koji je u kategoriji pirotehnike drugog razreda, na malo zabačenijem mjestu, gdje nema jako puno ljudi, i netko (posve slučajni prolaznik u daljini) to vidi i možda prijavi ( iako ne vidim neki razlog osim ako sve skupa nije izgledalo potpuno nekako drugačije, u nekom smislu da ispaljujem nešto iz "pravog" , zračnog ili plinskog pištolja), kakva je kazna, kolika, tko ju i kako donosi, da li se na to može žaliti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala,

radi se o tome da je pucano, jednom, u gotovo potpunom mraku, u večernjim satima (ali prije 22h),dalje od ulične svjetiljke koja osvjetljava cestu , na nekoj tamo njivi zabačenoj, šta je to već, tip koji je prolazio(cestom) ne može nikako garantirati da je vidio startni pištolj, ili neki iz A kategorije ili običnu petardu prvog razreda, čuo se jedino prasak, baš kao neke petarde, i vidio onaj bljesak kao kada grune petarda, i moje petljanje nečega po rukama u tom mraku ( u ovom slučaju vađenje čahure, odnosno čahurice iz pištolja), koje isto tako može biti , neznam spremanje upaljača nakon paljenja petarde prvog razreda,mislim- meni je jedino to da nije tip umislio da pucam iz ko zna čega i ko zna šta radim, iako, ako se imalo razumije u tako šta znat će da je to pretihi prasak za neko jače vatreno oružje, i da ne nazove policiju i kaže im: neki manijak puca iz pištolja, na njivi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pošto je blizu nekakav put, postoji mogućnost optužnog prijedloga iz članka 21. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira za što je kazna od 175 do 750 kuna ili kazna zatvora do 30 dana, ali to će trebati pokrijepiti dokazima.

 

Izjava građanina da je vidio u mraku bljesak i prasak na livadi pored puta baš i nije čvrst dokaz bez oduzetog sredstva, priznanja počinitelja ili iskaza policijskog službenika koji je osobno uočio upotrebu eksplozivne tvari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija