Jump to content

čekati ili otići ?


raba

Preporučene objave

Poštovani,radim u firmi doo 11g bez prestanka,tip je Talijan i navodno seli u Srbiju,nešto nam je natuknuo,problem nastaje sa nama ovdje,ima nas ukupno oko stotinjak stim da nas je oko50 na neodređeno i mi smo mu veliki problem.Sad će selit firmu u manji i jeftiniji prostor i tu sad ima milion solucija da se riješi nas starih odn da i mi dobijemo ugovore na odredjeno koje nam onda nije dužan produžit.Dali u tom slučaju imam pravo na naknadu sa biroa i što ako nam napravi prekid od jednog dana?I još jedna stvar,ako odem u drugu firmu prije preseljenja i naravno dobijem ugovor na mjesec dva i ako mi ne obnove ugovor dali u tom slučaju imam pravo na naknadu sobzirom da sam svojevoljno otišla iz firme di sam imala stalan ugovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U mojoj firmi je slična situacija, odnosno pojavio se višak, a svi su na neodređeno. Postupak je takav da se prvo napravi sistematizacija firme, pa zbrinjavanje radnika, a sve to po kolektivnom ugovoru. Ako poslodavac ponudi novi ugovor, niste ga dužni potpisati ako vam se ne sviđa. U tom slučaju dužan vam je dati otkaz, a tada imate pravo na otpremninu i naravno na naknadu s biroa.

Ako potpišete novi ponuđeni ugovor, onda ste suglasni s njim i prava su vam onakva kakva su tamo opisana.

Provjerite u kakvom je stanju firma, ima li smisla ostajati i čekati da vidite šta će se dogoditi s njom ili uzeti otpremninu i otići.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija