Jump to content

Natječaj za sudske vježbenike 2011.?


raa4566

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Blizu sam diplome i željela bih se prijaviti za natječaj za sudačkog vježbenika ove godine pa ga ne želim propustiti. Zato me zanimaju tehnički detalji provedbe natječaja, prvenstveno kad će biti natječaj; dakle provjeravam NN i stranice Min. Pravosuđa? Imat ću rok od 8 dana za prijavu i podnošenje svih dokumenata u Zagrebu? I najviše me zanima kad bi otprilike ti natječaji bili (zanima me za jedno mjesto izvan Zg) i koliko vremena prođe od natječaja do testiranja, pa do rezultata. Zanima me da se mogu orijentirati. Htjela bih se malo odmoriti poslije diplome ali ne bih željela propustiti natječaj jer znam da su rijetko.

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Natječaj ti je bio u 10mj. i tek je nedavno održano testiranje, sad se čekaju rezultati, nakon toga čekaš da te pozovu na razgovor, pa čekaš i moliš Boga da budeš jedan od 400 sretnika koji su dobili posao. Natječaj ti traje otprilike 8,9 mjeseci. Kad će bit idući nezna se, to pratiš na službenoj stranici narodnih novina.

Oboružaj se strpljenjem, jako dobro nauči sve što se traži (gp,gpp,kp,kpp,up,tp,pd) jer badava ti dobar prosjek ako loše napišeš test. Prijavi se za što više gradova jer ako se javiš npr. samo za Rijeku gdje traže jednog vježbenika il samo za Zagreb gdje traže 5,6 vježbenika moraš bit na vrhu po bodovima i sa faksa i sa testiranja i sa razgovora.

Sretno! Nije neizvedivo, ali je jako, jako naporno to čekanje koje traje i traje....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oboružaj se strpljenjem, jako dobro nauči sve što se traži (gp,gpp,kp,kpp,up,tp,pd) jer badava ti dobar prosjek ako loše napišeš test.

 

Hvala! Dakle bit će vjerojatno potkraj godine, ako, sljedeći natječaj... A možeš mi, molim te, još reći što se točno traži na testiranju tj. koja točno područja, što moram pripremiti, koje dijelove zakona itd. Pretpostavljam da nije tako detaljno kao na faksu :D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije tako detaljno, ali pitanja traže dobro razumijevanje i povezivanje (u većini slučajeva) dok ima i poprilično laganih gdje se treba napisati odgovarajući pojam, vrta odluke i slično.

Detaljnije pogledaj pod donje teme Sudovi i državna odvjetništva 1 i Sudovi i državna odvjetništva 2.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Evo da i ja onda postavim par pitanja, dakle zanima i mene sljedeci natjecaj...

 

Pa evo par stvari koje me muce:

 

koja je dokumentacija potrebna i u koliko primjeraka? procitao sam vise manje sve o toj temi pa se spominje da trebaju odvojeni dokumenti za svako radno mjesto na koje se kandidiram,pa da ipak ne trebaju i sta ja znam.

 

Potoji li negdje popis pitanja sa prethodnih testiranja , cisto da mi koji nismo bili na tesstiranjima dobijemo malo uvid u to kako izgledaju testovi?

 

I naravno,iz cega ste vi ucili? ipak je literatura za Gp,gpp,kp,kpp,upp,tp i drustva, toliko opsirna da je nemoguce ucit sve.

 

E da, zna li se koji ce sudovi trazit vjezbenike u splitu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija