Jump to content

HZZO-iznad svih?!?!


ninanina79

Preporučene objave

2006.g HZZO mi nije priznao ozljedu na radu iako se ona uistinu dogodila.Vodila sam spor 4 godine i u lipnju 2010.dobila sam pravomoćnu presudu na Upravnom sudu u svoju korist! Paralelno s Upravnim sudom tužila sam poslodavca na općinskom sudu i dobila presudu u svoju korist,a kako je druga strana uložila žalbu to je sad na županijskom sudu.

 

 

unatoč presudama na Upravnom i Općinskom sudu u moju korist,unatoč medicinskim i tehničkim vještačenjima u moju korist,unatoč izjavama svjedoka u moju korist upravo sam primila novo rješenje od HZZO-a da NEMAM pravo na priznavanje ozljede na radu i pri tome se uopće nisu osvrnuli na činjenice koje idu meni u korist.Danas je poslana žalba iako sam već sad gotovo sigurna da će HZZO potvrditi isto! KAKO DALJE?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaše je pitanje prešturo za bilo kakav meritoran odgovor, probajte barem otprilike citirati dio obrazloženja sada ove "nove" odbijenice.

 

Možemo samo pretpostavljati da se nakon proteka 5 godina sada radi o nečem drugom a ne korištenju zdravstvene zaštite i drugih prava vezano uz događaj iz 2006. godine, dok priznavanje ovog po presudi Upravnog suda uopće ne bi trebalo biti sporno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

HZZO ne priznaje ozljedu jer sam 2 puta bila kod dr.opće medicine jer me bolilo u donjem dijelu leđa i dobila dijagnozu lumboishialgija i to je bilo zadnji puta 6 god prije same ozljede. Kad sam očela raditi imam liječničku svjedodžbu da sam zdrava i nakon 6 god teškog fizičkog rada u kojem nikada nisam bila na bolovanju zbog kičme dobila sam discus herniu nakon podizanja tereta preko 20 kg koji nisam smjela podizati jer je zakonom propisano da žene ne smiju dizati teret teži od 15 kg.Znači unatoč kaj nisam ni dana u svom radnom stažu bila na bolovanju radi kičme uz tako težak rad oni ne priznaju niti jednu činjenicu u moju korist zbog toga jer sam 2 puta bila kod izabranog dr.opće prakse(iako nikada nisam išla na nikakve terapije niti daljnje obrade,ja se čak toga ni ne sjećam!)Ovakve bolove koje sam dobila na poslu nakon podizanja tereta nikada prije u životu nisam osjetila.Napominjem da su i odvjetnici koji su mi vodili spor na upravnom i općinskom sudu u čudu s ovim rješenjem!!! S obzirom da smatram kako žalba koju sam uložila neće donijeti poozitivan ishod molim da mi kažete da li ima smisla poduzimati daljnje neke korake i koje?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tak sam i nešto i pretpostavio. Radi se izgleda o tzv. stečenoj predispoziciji i o sferi rješavanja spisa predmeta u kojem odluka ovisi samo i jedino o medicinskoj struci i provedenom stručno medicinskom vještačenju, tak da ovo čuđenje odvjetnika je suvišno i za komentiranje a kamoli za bilo što drugo.

 

U svakom slučaju na raspolaganju Vam stoji postupak o kojem zapravo sve već znate i jedino što nije dobro je to što prejudicirate nekakve buduće odluke. Pusitite da se predmet rješi na način na koji je to propisano, a hoće li ili neće sad ovo stanje biti priznato ozljedom na radu ili će to ipak biti tzv. obična bolest, prepustimo to doktorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na općinskom sudu je provedene medicinsko vještačenje u koje stoji da osoba s discus herniom nikako ne bi mogla obavljati tako teške fizičke poslove da je isti problem imala prije zapošljavanja.Osim toga otkad sam pretrpila ozljedu na radu nikada više nisam bila niti jesam u stanju obavljati iakve teže poslove!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo treba pričekati drugostupanjsko rješenje i vidjeti kakvo je obrazloženje istog, nakon toga je na vama da procijenite situaciju i odlučite hoćete ili nećete podnijeti tužbu upravnom sudu.

 

Al ponavljam radi se samo i jedino o provedenom stručno medicinskom vještačenju vašeg slučaja, tak da u tom dijelu možete se i konzultirati najbolje s specijalistom medicine rada. Ukoliko i na toj instanci dobijete mišljenje da se radi o običnoj bolesti, stečenoj predispoziciji ili nečem trećem preostaje vam jedino i samo da se pomirite s tom činjenicom po tom pitanju...

 

Nadalje, s doktorom primarne zdravstvene zaštite treba vidjeti i procjeniti da li ima osnove za upućivanje na vještačenje invalidnosti pred nadležno tijelo HZMO, al eto opet to ovisi o nečem o čemu ovdje nećete dobiti odgovor, već kod doktora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Takva mogućnost biranja tijela vještačenja ne postoji jerbo je ona (mjesna nadležnost) uređena propisom, a nema ni potrebe za tako nečim obzirom na to da vam je zajamčeno dvostupanjsko rješavanje predmeta a u drugom stupnju ocjenu donosi kak velite Zagreb, u konačnici ukoliko to bude i potrebno i Upravni sud.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija