Jump to content

da li imam pravo na boravak stanu sa maloljetnim djetetom?


braknabrzaka

Preporučene objave

Prije nekoliko mjeseci je započela agonija,prijavila sam ga policiji i socijalnoj,istukao me a konstantno me ponižava i psihički zlostavlja,između ostalog je alkoholičar-gipsomanOvo ljeto mi je oduzeo ključeve od stana i ja to i nisam ni primjetila dok nisam stigla oko 4 ujutro pred zgradu,nisam imala kamo sa dijetetom od nepunih 5.Nakon socijalne i policije vratila sam se radi djeteta koje je počelo venuti za ocemProblem je u tome što dotični ima kuću u drugome gradu a ovdje stan.Međutim stan nije na njemu nego na njegovoj majci i na stanu smo prijavljeni sin i ja-on ne.Živimo tamo već 6 godina zajedno ali on nije prijavljen.Nema ni ugovora o najmu ,ničega.Stan nije na njemu kako bi mogao dobiti kuću-koja je samo njegova,još duža priča.

Sad me zanima:s obzirom da on nije sposoban skrbiti se o djetetu i ima već jedan brak iza sebe i drugo veliko dijete koje mu je oduzeto i pripalo bivšoj u skrbništvo,nasilnik je i manijak-imamo li ja i dijete pravo na boravak u stanu do punoljetnosti a da se on odstrani iz stana s obzirom da uopće ne živi tamo pravno???a stan je njegov jer mi nemamo kamo,možemo samo na ulicu. :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

njemu dijete iz prethodnog braka sigurno nije "oduzeto" nego je zasigurno sudskom odlukom odluceno da isto zivi s majkom, a s ocem ostvaruje susrete i viđanja. roditeljska skrb nad djetetom je ravnopravna, zajednicka i sporazumna osim ukoliko je sudskom odlukom odluceno da se jednog roditelja ogranicava u nekim sadrzajima ili u potpunosti lisava roditeljske skrbi.

 

to stvarno nije argument da netko nije sposoban biti roditeljem.

 

to da je alkoholicar, nasilnik i slicno sto navodite ce imati svoju tezinu u sudskom postupku.

 

ukoliko sklopite ugovor o najmu stana s vlasnikom ( njegova majka) imat cete pravnu osnovu prebivanja u njemu.

ni vi ni dijete sada nemate nikakvo pravo prebivanja u stanu (koji je vlasnistvo trece osobe) do punoljetnosti djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa ona vas, kao vlasnica, moze "izbaciti" ako zeli i to sudskim putem. stan je njezino vlasnistvo i moze ga iznajmiti, prodati, darovati ili nesto trece, bez obzira sto vi sada imate prijavljeno prebivaliste tamo.

moze ga darovati svom sinu ili cak (fiktivno) iznajmiti njemu.

imate pravo na povrat ulozenog u stan i na podjelu imovine stecene radom za vrijeme bracne zajednice.

 

ako mozete, najbolje je da se dogovorite nekako na relaciji stan( najamnina)-uzdrzavanje ( ako razumijete sto zelim reci) i ako baka djeteta (vlasnica) pristaje na takav vas dogovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija