Jump to content

Crkveno i civilno njenčanje u različitim gradovima


Valkyrie

Preporučene objave

Pozdrav.

 

Da li je moguće prvo se vjenčati u crkvi, a naknadno civilno (u drugom gradu)? Znam da je moguće prvo se vjenčati civilno a poslije u crkvi, no mene zanima upravo obrnuta situacija.

 

Ako ne, dakle ako je civilno vjenčanje nužan uvjet za crkveno, da li je moguće na crkveno vjenčanje donijeti potvrde od matičara iz tog drugog grada (pročitao sam negdje da matični ured mora biti na području župe gdje se obavlja crkveno vjenčanje), pa da opet to civilno vjenčanje bude "zavedeno" u gradu br.2?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne trebate ovo 2 razdvajati, pravilo o prethodnom građanskom vjenčanju je već dosta dugo derogirano, a sve gotovo sve vjerske zajednice u rh imaju potpisan sporazum o pravno valjanim učincima vjerskog sklapanja braka.

 

Možete odabrati vjersko vjenčanje ili samo građansko vjenčanje. Ukoliko odlučite sklopiti brak u vjerskom oblliku, morate prijaviti namjeru sklapanja braka matičaru područja na kojem želite skopiti brak u vjerskom obliku, koji će utvrditi ispunjavate li sve pretpostavke propisane zakonom. Ukoliko ispunjavate, izdat će Vam dozvolu s kojom idete do službenika vjerske zajednice i s njim dogovarate ostalo. Nakon sklapanja braka u vjerksom obliku, službenik vjerske zajednice bi trebao matičaru dostaviti podatak vezan uz sklapanje braka, te će Vas matičar upisati u maticu vjenčanih i izdati Vam izvadak iz matice vjenčanih.

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija