Jump to content

sta da radi - ocajna


gabi__

Preporučene objave

Pisem u ime svoje prijateljice koja nije u mogucnosti traziti ikakav pravni savjet zbog toga sto se uzasno boji svog muza i onoga sto bi joj mogao napraviti.

U braku su 12 godina, imaju dvoje djece, oboje maloljetno. Zive u njegovu stanu, kojeg su zajednicki uredjivali. On je pomorac, ona domacica, nezaposlena. Imala je vrlo uspjesnu karijeru prije braka (o kojoj ima i dokaze) i svega se odrekla pri stupanju u brak radi djece i njihova odgoja.

On je podnio zahtjev za razvod braka (ona tome nije prisustvovala) i proslo je jedno mirenje na kojem se on pojavio, a ona nije. On joj uopce ne dopusta da se pojavljuje na mirenjima i prijeti joj neplacanjem alimentacije (posto je pomorac i sam kaze da ce pronaci nacin da joj uskrati to pravo) i prijeti joj takodjer da ce joj uzeti djecu, ako mu se u icemu bude usprotivila, te u konacnici potpunim financijskim i fizickim unistenjem (da, on je jedan od onih koji su brzi na saci).

Koje su posljedice toga sto ona nece izaci na mirenja?

Trenutno jos uvijek zivi u njegovu stanu, imaju dosta vrijedne pokretne imovine, medjutim o njegovim financijama nema pojma. Ima djelomican uvid u samo jedan racun (sad vise ni to jer joj je potpuno uskratio pristu tom racunu, zivi od njegove milostinje, koja u biti jedva pokriva hranu za djecu). Medjutim, zna da ima jos racuna, ali o njima ne zna nista. Koje je njezino pravo i njezin dio?

Tu je naravno i pitanje djece. Ona je nezaposlena, ali u slucaju da mora otici iz kuce ima gdje zivjeti, za prvu ruku. Moze li otac, ako se zainati, dobiti djecu? Jedno dijete uopce ne zeli ostati s njim i prijeti da ce pobjeci od kuce bude li primorano ostati s ocem.

Koliko joj odvjetnik moze pomoci (ako ga se uopce bude usudila angazirati)?

Hvala na pomoci.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slusaj! to sto pomazes fredici,jako je lijepo od tebe,Ali, ako si sama nece pomoc,onda nema smisla sve ovo da se ti mucis ( da uzasno zvuci da se ti mucis,ali ne znam kako bi se drugacije izrazila.- ipak ti je frandica) POSLJEDICE: toga sto ona nece izaci na mirenje je da on moze dokazat da ona nije odgovorna majka,sto drugim rijecima znaci da joj to blati ime u daljnjem postupku.On joj ne moze uzei dijecu ako se ona brine o njima,i ako je uzorna majka.To se vrlo lako moze dokazati samo treba odvjetnika i sve se vrlo lako rijesi,samo za to treba imati hrabrosti,i biti jaka osoba,i imati karakter.Ne znam u cemu je problem sama si rekla da ima gdje otici,pa sta ceka,nece izgubit djecu odlazeci od njega.A u slucaju da on nju maltetira za to postoje nadlezne osobe.Ja mislim da i dalje njega ."voli" zato ne zeli ic od njega,jer ne vjerujem da ne moze otic od njega,pa nije ju lancima vezao za krevet,a i sama si rekla da odlazi na put,to znaci da ima slobodan prolaz.Velim samo treba imati hrabrosti i nista drugo, zaboravila sam napisat da on moze dobit djecu ako se dokaze da nije dobra majka,da je alkoholicarka,ako je ucinila preljub,i ako je psihicki i fizicki nesamostalna.to je to...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...situacija je očajna..-..za djecu tvoje prijateljice....ko zna što ih još čeka...a vjerovatno već trpe od PAS -a (paarenteral alienation syndrom)......jadna djeca razvedenih roditelja...ništa nisu krivi a trpe takvu emocionalnu bol koja će im uništiti velik dio života....

situacija nije očajna...za muža tvoje prijateljice.... s obzirom da je pomorac..., nije vezan za nepravedni pravni sustav Republike Hrvatske koji diskriminira spolno muškarce u sličnim situacijama....vjerovatno će uspjeti proči kroz proces razvoda i ostati čovjek i muškarac....kako to već današnja civilizacijska slika zahtijeva od čovjeka prije braka.....

situacija je očajna za tvoju prijateljicu...ali, bila bi očajna i u drugim okolnostima...nema dobrog razvoda...nema sreće za ljude koji ostaju s djecom prijašnjih partnera....pa ma koliku "pobjedu" izvojevali u brakorazvodnom postupku...........danas ne postoje dobri ljudi koji će ti pružiti život vrijedan čovjeka nakon razvoda...kompromisi i životarenje u drugoj vezi....su jadna utjeha za ljude čiji je princip: preživjeti pod svaku cijenu......Jednom davno trebalo je biti pametan....proučiti partnerov MMPI...potpisati predbračni ugovor....dogovoriti prioritete i granice u međusobnom odnosu....bolja osnova za brak je kupovina za pet deva nego današnje spajanje muškaraca i žena u zapadnom društvu u ime nekakve apstraktne ljubavi.....gdje vam je ljubav sada...svi vi s foruma Obiteljsko pravo...........(u sljedećem postu odgovorit cu lucani prekaljenoj muskomrziteljici - o važnosti razumijevanja i raščišćavanja uzroka raspada braka)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

odgovaram ja..makar mi se i ne ulazi u te primitivne rasprave..al dobro..nisam ja nikakva muškomrziteljica..ja sam samo jednom jako pogriješila i sad plaćam cijenu svoje pogreške.no to je moj problem.

a kaj se tiće preljuba ili ostalih razloga zbog kojih se nečiji brak raspao,o tom bi se dalo debatirat,ali boli sud ona stvar zbog čeg se neko rastaje..samo sam rekla da se više o tome na sudu niti ne raspravlja.njima to nije bitno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija