Jump to content

Prigovor na Rjesenje o nasljedjivanju


Jasminka78

Preporučene objave

Dobar dan svima!

Nadam se da cete mi pomoci s obzirom da ne zivim vise u Hrvatskoj i da imam odredjenih problema sa nasljedstvom u kojima se ne snalazim bas najbolje.

 

Moja baka je sa tetom potpisala ugovor o dosmrtnom uzdrzavanju 15 dana pred smrt, a teta je onda krila od mog brata i mene da je baka umrla tj. saznali smo tek kad nam je stigao poziv na ostavinsko rociste.

Apsolutno smo ubijedjeni da je sve to smisljeno uradjeno jer smo u prilicno hladnim odnosima sa tetom tj. ona sa nama, a kako je moj otac (tetin brat) umro prije nekoliko godina, teta nije ni razmisljala o moralnosti svog tog posla. Ja imam namjeru da pokrenem tuzbu i da sporim ugovor, ali je moj brat poslao Prigovor na Rjesenje o nasljedjivanju i jos nema nikakvog odgovora.

 

Dakle, posto ne zivi u Hrvatskoj kao ni ja,brat je u zakonskom roku od 8 dana od primitka Rjesenja postom poslao Prigovor Javnom biljezniku kako je i navedeno u Rjesenju.

 

Da li treba da se raspita ili je vec trebalo da dobije neki odgovor? Prigovor je poslao 07.02. a rok je bio 08.02. i evo vec mjesec dana nema nista! :-(

 

Hvala puno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rok u kojem će vam sud odgovoriti po prigovoru ovisi o kojem se konkretno sudu radi, tj. koliko je sud opterećen. Neki su sudovi dosta ažurni, a neki - na prvom mjestu Općinski građanski sud u Zagrebu - jako preopterećeni.

 

Bez obzira na to, mjesec dana je jako kratki rok i u tom roku vam gotovo niti jedna administracija u Hrvatskoj neće odgovoriti. Ako se spremate u parnicu, računajte na godine i godine suđenja.

 

Osobno na prigovor na rješenje javnog bilježnika o raspoređivanju naknadno pronađene imovine kod suda u Zagrebu, i to prigovor koji se odnosi na sasvim formalne nedostatke rješenja, čekam već treću godinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Hvala puno na odgovoru!

Spremam se na parnicu, ali prvo da nadjem dobrog odvjetnika jer nisam bas zadovoljna trenutnim.

 

Da li neko zna, da li bih mogla u tuzbi da trazim zabranu raspolaganja imovinom (dok traje postupak)koja je ukljucena u ugovor o dosmrtnom izdrzavanju koji zelim da osporim?

 

Hvala unaprijed.

 

P.S. I da mi preporuci nekog odvjetnika u OS. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija