Jump to content

Ležeći policajci


Hrc555

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Moj problem je u tome da u ulici u kojoj živim na potezu od 600 metara ima 8 ležećih policajaca. Naravno, svaki od njih je svog dizajna, veličine i visine a ima ih dvije vrste. Da bih došao do stana svaki dan moram proći najmanje dva puta preko te hrpetine ležećih. Ono što mene zanima je kako da ih maknem od tamo. Problem je što svaki taj ležeći mora imati lokacijsku i građevinsku dozvolu. Koliko se sjećam isto tako, ležeći se ne smiju postavljati pogotovo na cestama gdje se odvija javni gradski prijevoz ali ih viđamo svuda po Zagrebu. Kako da saznam da li imaju dozvolu koju moraju imati i svaki znak, ležeći i slično? Šta poduzeti u vezi toga jer si svi svakodnevno uništavamo aute a nitko nas ne pita koliko koštaju popravci. Ja prelazim preko tih ležećih sa brzinom manjom od 20 km/h jer je sve preko toga vrlo riskantno a auto je tvornički te nije spuštan ili bilo šta slično.

 

Hvala :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zvao sam Gradski ured za promet ali nema nikoga već par sati. Problem je taj što u PRAVILNIKU O PROMETNIM ZNAKOVIMA, SIGNALIZACIJI I OPREMI NA CESTAMA piše da "za 40 km/h ili manje, njihova širina ne smije biti manja od 90 cm, a visina ne smije prelaziti 5 cm" Dok su ovi postavljeni debelo viši. Isto tako piše "moraju se izvoditi od modularnih elemenata (gume ili plastične mase)" dok je ovaj od asfaltne mase čime se opet krši zakon. Isto tako nema onog znaka koji mora pratiti ležeći.

 

 

Šta da radim ako me lagano otpile jer "nema novaca" ili je "u planu" ali tamo negdje 2089. godine? Stvarno mi je već dosta svaki dan prelaziti preko tolike hrpetine ležećih po cijelom gradu.

 

Isto tako piše da se ne smiju postavljati na prilazima bolnicama a postavljeni su prema Rebru a i prema drugim bolnicama.

 

Postavljeni su po cijelim Gračanima i to ovi najviši-uzdignute plohe koji mogu biti od 7-12 cm a nema nikakvih pješačkih u nizu a bome ni pojedinačno. Kako to sve maknuti s ceste jer ovo više nije normalno. Uskoro će ih početi stavljati i na oranice.

 

EDIT: dobio ih. Kaže čovjek da vjerojatno više NEMAJU projekt jer je prošlo više od 5 godina. Na temelju čega je onda postavljeno toliko tih policajaca? Kaže neka im pošaljem dopis pa da će oni to poslati gradskom vijeću koje je vjerojatno tražilo postavljanje tih i tolikog broja ležećih. Ali ja ih hoću maknuti jer su pod 1) veće visine od dozvoljene i pod 2) neodgovarajučeg materijala te pod 3) totalno prekomjernog broja. Šta da napravim ako se gradsko vijeće ogluši?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija