Jump to content

Muke po ovrhama


Tuga

Preporučene objave

Poštovani, molim vas za pomoć jer sam već luda od FINE, silnih banaka i silnih ovrha. Pokušat ću ukratko ispričati svoju situaciju:

Ja sam početkom siječnja odnjela onaj obrazac u finu da mi otvore zaštićeni račun. Napokon su ga otvorili negdje oko 18. 02. (ali tek nakon moje intervencije). Prije nego što je taj račun bio otvoren, fina je poslala ovrhu na moj račun u iznosu od 1200 kuna (otprilike). Na mom računu nije bilo ni jedne jedine lipe, a oni su taj novac isplatili i bacili me u nedozvoljeni minus (ja nemam dozvoljenog minusa po tekučem računu preko godinu dana). Par dana nakon toga sjela je porodiljna naknada. Rekli su mi da mi ne mogu isplatiti cijelu naknadu jer moraju pokriti cijeli minus. I ne, ne mogu mi odobriti vraćanje tog minusa na dva mjeseca. Tako da sam u drugom mj dobila van nekih 1024 kn od porodiljne. Sad u ožujku (prije nekoliko dana) na netu sam vidjela da je sjela porodiljna na zaštićeni račun, ali i dodatni šok. Na glavnom računu sam u minusu 2400 kuna! Znači opet su proveli ovrhu a na računu nema jedne lipe! Da li oni to smiju raditi? Kako mogu isplatiti nepostojeći novac s računa? Da li oni sad imaju pravo uzet mi porodiljnu prilikom isplate kad dođem po nju ili mi to moraju dati bez obzira na minus? Ja stvarno ne znam ko je tu lud?

Na svako moje pitanje banka veli zovite finu, a fina veli zovite banku. U pokušaju da razgovaram s djelatnicom banke ona mi samo kratko veli: Gospođo mi nemamo ništa s time. U ovu situaciju kakva je sami ste se doveli i mi s time nemamo ništa.

Meni je jasno da sam se sama dovela u tu situaciju, i da moram podmiriti svoja dugovanja, ali zar me oni baš moraju natjerati na rub egzistencije?

I još k tome, koliko mi je poznato, smiju skidati samo 1/3 primanja. Da li ja protiv njih mogu podnijeti tužbu? Treba li mi odvjetnik za to? Koliko dugo traje taj postupak i ima li nade da dobijem taj spor?

Puno vam hvala na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerojatno ste prilikom otvaranja tekućeg računa u banci prihvatili uvjete o dopuštenom minusu, a banka vas nije informirala o posljedicama tj. dopuštat će pljenidbu sredstava do visine dopuštenog minusa. U slučaju da ne postoji u ugovoru o otvaranju tek. računa vaš pristanak, niti ste ikada dopustili ili ulazili u nedopušteni minus radi se o bankarskoj grešci, zahtjevajte od banke da napravi povrat sredstava. Fina ovdje nije od koristi, a ni odvjetnik jer će vam u ovom slučaju samo još povećati troškove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija