Jump to content

Stranac u RH, ugovor na neodređeno


pkuftic

Preporučene objave

ako sam na krivom mjestu, neka me premjeste.

mene zanima dali moj suprug koji je državljanin BIH, a ovdje je stranac sa privremenim boravku na osnovu braka već 3 i po godine, a zaposlen u građevinskoj firmi već 3 godine, da li on može dobiti ugovor na neodređeno? u firmi su mu rekli da bi mu dali ugovor na neodređeno, ali budući da je stranac da može dobtii ugovor na maksimalno godinu dana i svake godine produžavati, (što mu uredno rade svake godine), pa me zanima dali je to tako, ili ipak nije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čini mi se da su mu dobro rekli u firmi jer njegov ostanak ne ovisi samo o porebama rada firme već i o prvenstveno odluci Ministarstva koje se izgleda produžuje godišnje pa bi bilo i bespotrebno da mu ugovara rad duže od onog što mu i omogućeno rješenjem, no u svakom slučaju nije za odmet ovo što sam naveo provjeriti i na MUP-u i kod nadležnog ministarstva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Firma ne treba uvjetovati radni odnos time što je suprug strani državljanin i što ima privremeni boravak. Oni tim ugovorom reguliraju svoj odnos, a duljina boravka je stvar policije. Boravak se izdaje na 1 ili 2 godine, ali ukolio se promjeni neka okolnost (npr. prekine se izvanbračna ili bračna zajednica), policija može zahtjevati da se stranac odmah iseli (znam jedan takav slučaj), tako je im je svejedno što je ugovor o radu zaključen do nekog datuma.

 

Ali, policija je druga priča i kod njih sve ovisi kod kog referenta se 'zapadne'. Jedna gospođa npr. insistira da se prilikom podnošenja zahtjeva za produženje boravka donese Ugovor o radu ili Aneks, sa rokom do dana do kada je zahtjev bio odobren. NJu uopće ne zanima što će biti u budućnosti sa tim poslom, ona se želi uvjeriti da je stranac radio do određenog dana. A druga gđa uopće to ne gleda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija